Quantcast

SAM pradėjo dirbti ketvirtoji viceministrė A. Bilotienė Motiejūnienė

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) pradėjo dirbti ketvirtoji viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Ji kuruos visuomenės sveikatos srities klausimus.

„Nepaistant sudėtingo laikotarpio, džiaugiuosi, kad prisidėjau prie Sveikatos apsaugos ministerijos komandos ir turiu galimybę savo įgytą patirtį ir kompetencijas pritaikyti įgyvendinant sveikatos sistemos veiklos prioritetus. Visuomenės sveikata yra valstybės gerovės pagrindas, todėl jai, kaip vienai sunkiausių sveikatos apsaugos sričių, turi būti skiriamas svarbiausias dėmesys“, – trečiadienį paskelbtame SAM pranešime cituojama A. Bilotaitė Motiejūnienė.

Viceministrė anksčiau dirbo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose direktore valdymui, Nacionaliniame vėžio institute – direktoriaus patarėja, taip pat yra dirbusi Kazachstano Astanos medicinos universitete klinikinės veiklos vadove ir eksperte.

A. Motiejūnienė Bilotienė jau yra ėjusi sveikatos apsaugos viceministrės pareigas buvusio ministro Aurelijaus Verygos komandoje.

Iš pareigų tąkart ji pasitraukė 2017 metų gruodį, dienraščiui „Lietuvos rytas“ paskelbus jos pokalbio su parlamentaru konservatoriumi Antanu Matulu išklotinę, kuriame tuometė viceministrė minėjo patyrusi spaudimą per konkursą į Valstybinės ligonių kasos direktoriaus postą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija 2018-aisiais pripažino A. Bilotienę Motiejūnienę supainiojus interesus, nes eidama viceministrės pareigas ji priiminėjo sprendimus dėl buvusios darbovietės Santaros klinikų. Be to, dirbdama ministerijoje, ji nebuvo nutraukusi darbo sutarties su ligonine ir vėliau grįžo dirbti į šią įstaigą.

Sveikatos apsaugos viceministrų pareigas taip pat eina Danguolė Jankauskienė, Aurimas Pečkauskas ir Živilė Simonaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kis

Kis portretas
Ar tiesa,sako kad SAM vagiama?STT yra chalturka,ku-ku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių