Quantcast

Naująja VRK vadove siūloma skirti J. Petkevičienę

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen naująja Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininke siūlo skirti teisininkę Jolantą Petkevičienę.

Ši kandidatūra pirmadienį pristatyta valdančiosios koalicijos frakcijų seniūnams, o antradienį planuojama ją pateikti Seimui.

„VRK vadovaujantis žmogus turi būti principingas, išlaikyti vienodai reiklų ir teisingą požiūrį, atsiribojant nuo asmeninių ideologinių nuostatų ar preferencijų. Taip pat reikia ir inovatyvaus požiūrio, nes pokyčiai – neišvengiami. Kartu svarbus gebėjimas balansuoti patirtį su progresu, veikiant atsakingai ir kokybiškai. To ir tikiuosi iš siūlomos kandidatės“, – pranešime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

J. Petkevičienė yra teisininkė, nepartinė, yra dirbusi Vyriausybės kanceliarijoje ir Valstybės saugumo departamente, 2006–2009 metais ji vadovavo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininką skiria Seimas Seimo pirmininko teikimu.

Antradienį Seimui bus pateikti ir kandidatai į VRK narius.

Prezidentas į VRK siūlo profesorius Šarūną Liekį ir Andrių Vaišnį, teisingumo ministrė – Seimo Užsienio reikalų komiteto biuro darbuotoją Ingą Milašiūtę ir buvusį VRK narį Joną Udrį, Lietuvos teisininkų draugija – advokatę Laurą Martinaitytę ir dabartinį VRK narį Andrių Puksą.

Liberalų sąjūdis į komisiją deleguoja Jolitą Baušytę, Laisvės partija – Martyną Čerkauską, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – Olgą Kilkinovą, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – Gitaną Matiekuvienę, Lietuvos socialdemokratų partija – Justą Pankauską, Darbo partija – Jolantą Petrušauskienę.

Pagal nutarimo projektą, naujoji VRK turėtų darbą pradėti gegužės 25 dieną.

Įstatymas numato, kad naują VRK Seimas sudaro po parlamento rinkimų praėjus ne mažiau kaip 140 ir ne daugiau kaip 200 dienų.

Ji sudaroma iš komisijos pirmininko, dviejų prezidento, dviejų teisingumo ministro, dviejų Lietuvos teisininkų draugijos pasiūlytų narių nei partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlytų asmenų.

Be to, partijų atstovų VRK negali būti daugiau nei kitų narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TO IR REIKĖJO TYKĖTIS.

TO IR REIKĖJO TYKĖTIS. portretas
Kaip ir visur tik savus sustato .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių