Quantcast

Prezidentas: reitingai negali visad kilti

Prezidentas Gitanas Nausėda, komentuodamas savo reitingų smukimą naujausiose visuomenės apklausose, sako, kad teigiamas šalies vadovo vertinimas negali nuolat augti.

„Žinot, jeigu reitingai kiekvieną mėnesį kiltų, jie išaugtų daugiau negu iki 100 proc., jeigu jie kiekvieną mėnesį kristų, jie taptų neigiamais, taip – nebūna“, – trečiadienį BNS sakė prezidentas paklaustas, kaip vertina naujausius reitingus.

Praėjusią savaitę „Lietuvos ryto“ paskelbta bendrovės „Vilmorus“ apklausa parodė, jog G. Nausėdos populiarumas smuko apie dešimt procentinių punktų: balandį jį palankiai vertino 54,5 proc. apklaustųjų, kai kovą šalies vadovas sulaukė 63,9 proc. palankių vertinimų. Nepalankiai prezidentą vertino 22,1 proc. respondentų (16,8 proc. kovą).

Žinot, jeigu reitingai kiekvieną mėnesį kiltų, jie išaugtų daugiau negu iki 100 proc., jeigu jie kiekvieną mėnesį kristų, jie taptų neigiamais, taip – nebūna.

 

„Vilmorus“ vadovas sociologas Vladas Gaidys šį kritimą siejo su paaiškėjusia informacija apie G. Nausėdos narystę Komunistų partijoje prieš daugiau nei trisdešimtmetį, kai pats prezidentas šio fakto nenurodė savo rinkiminėje anketoje.

Savo ruožtu, BNS užsakymu balandį atlikta „Vilmorus“ visuomenės nuomonės apklausa parodė, jog į neigiamą pusę pakito 20,7 proc. Lietuvos gyventojų nuomonė. Nuomonės apie šalies vadovą nepakeitė 61,2 proc. apklaustųjų, nuomonę į teigiamą pusę pakeitė 3,3 proc. respondentų.

14,8 proc. tyrimo dalyvių nurodė neturintys nuomonės šiuo klausimu.

Prezidentūra balandį patvirtino, jog G. Nausėda 1988 metų gegužę įstojo į Komunistų partiją, jis tai pavadino jaunystės klaida.

Kandidatuodamas į prezidentus 2019 metais G. Nausėda apie tai nenurodė Vyriausiosios rinkimų komisijos anketoje, tačiau pabrėžia nepadaręs pažeidimo, nes klausimas apie narystę partijose ar politinėse organizacijose buvo neprivalomas atsakyti.

Nors ir kritusiu reitingu, prezidentas tarp palankiausiai vertinamų politikų išlaiko pirmą poziciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to taip yra

to taip yra portretas
Ka tu gaidy čia aiškini jis yra landzbergo šaikos veikėjas ir gabriuka iš meilės konservam pasistatė ir kiek senio užduočiu ivygdė Visi jie Pišas Nausėda Vėgėlė gentvilai kubiliai juknevičienės Blinkės kirkilai Mazuronei gražuliai puteikiai skvernai ir t vienodi jus Lietuvos naikintojai visi iki vieno ir tie vaidinantis skriaudžiami kur vieni kitiem apkaltas rašynėjat ta pati šaika griovusi lietuva o kad susipykot tai baisu juk ukrai susinaikino dabar jusu eilė kurie padėjot naikintis

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
ypač pas myžnius ir kliukas , vagis apvaginėjančius valstybę

taip yra

taip yra portretas
reitingai pries prezidenta yra ,,koncervu ,,,,uzsakyti ir jie raso kiek nori ir ka nori PREZIDENTE neimk i galva cia tik koncervatoriu svajone zmones balsuos us jus kurie nepalaiko koncervu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių