Quantcast

Salė slaptiems posėdžiams Seimo rūsyje – dar šiemet

  • Teksto dydis:

Salę slaptiems posėdžiams Seimo rūsyje tikimasi įrengti šiemet, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Aš negaliu atsakyti, kada ji bus baigta, tai priklauso nuo darbų apimčių, bet ji privalo būti, nes mūsų dabartinės patalpos neatitinka sąlygų darbui su atitinkamais reikalavimais. Mes stengiamės konsoliduoti šių metų biudžeto lėšas, tikimės, kad bus užbaigta šiemet“, - BNS penktadienį sakė L.Graužinienė.

Seimo kanceliarija pranešė, kad šią vasarą bus tęsiami 2011 metais pradėti ir etapais vykdomi Seimo centrinių rūmų atnaujinimo darbai. Numatoma atlikti planuotus Seimo I rūmų rūsio remonto darbus, dalyje šių patalpų įrengiant patalpas posėdžiams.

Seimo valdyba anksčiau yra nusprendusi įrengti parlamente saugumo reikalavimus atitinkančias patalpas, nes slaptiems posėdžiams skirtas parlamento antruose rūmuose esantis 006 kabinetas nebeatitinka keliamų saugumo reikalavimų, be to, yra per mažas.

Kaip pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius, didžioji dalis darbų bus atlikta už lėšas, gautas nuomojant Seimo kanceliarijai priklausančias patalpas. Darbai turėtų kainuoti apie 335 tūkst. eurų.

Pasak pranešimo, pradėjus remonto darbus per ketverius metus buvo atnaujinti visi keturi Seimo I rūmų aukštai. Pakeisti visų kabinetų, salių ir koridorių langai, komunikacijos, bendrosios inžinerinės sistemos.

Kaip teigiama pranešime, Seimo I rūmai iš esmės remontuoti nebuvo nuo 1981 metų, o dėl nesandarių rūmų langų ir sienų Seimo kanceliarija kasmet patirdavo apie 30–40 proc. šilumos energijos nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių