Quantcast

S. Skverneliui Vyriausybės reklama prieš rinkimus nekliūna – tai įprastas dalykas

Premjeras Saulius Skvernelis, reaguodamas į portalo 15min.lt paskelbtą informaciją, kad Vyriausybė prieš Seimo rinkimus užsakė reklamą apie Ministrų kabineto darbus už 66,4 tūkst. eurų, sako, jog tai yra normalus procesas. Dėl to, pasak S. Skvernelio, oponentai neturėtų jautriai reaguoti.

„Vyriausybė savo darbus reklamuoja visų ketverių metų ciklo metu. Nemačiau, kad daugiamandatėje ar viendmandatėje būtų tokia partija, dalyvaujanti rinkimuose kaip Vyriausybė. Taip buvo visuomet ir nereikia į tai labai jautriai reaguoti oponentams“, – antradienį Seime sakė S. Skvernelis.

Opozicija: Vyriausybė reklamuoja „valstiečius“

Vis dėlto Seimo opozicijos atstovai tvirtina, kad toks Vyriausybės sprendimas yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) reklama.

Liberalų sąjūdžio narys Eugenijus Gentvilas, komentuodamas situaciją atkreipė dėmesį, kad analogišku klausimu jau yra buvęs precedentas Vilniaus savivaldybėje.

Tai nelygios konkurencinės sąlygos prieš rinkimus, tokie dalykai neturėtų vykti. Visokiais aplinkiniais keliais įvairios institucijos aukština Vyriausybės darbą.

„Visos tos reformos, kurias Vyriausybė yra atlikusi ir klausinėja bei reklamuoja jas, yra Valstiečių-žaliųjų partijos rinkimų programos stuburas. Iš esmės už mokesčių mokėtojų pinigus yra reklamuojama Valstiečių-žaliųjų partijos rinkimų programa. Tuo viskas pasakyta“, – tvirtino E. Gentvilas.  

Jam pritarė ir socialdemokratas Algirdas Sysas. Politiko teigimu, situaciją turėtų vertinti Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

„Tai nelygios konkurencinės sąlygos prieš rinkimus, tokie dalykai neturėtų vykti. Visokiais aplinkiniais keliais įvairios institucijos aukština Vyriausybės darbą. Jeigu „valstiečiai-žalieji“ nedalyvautų rinkimuose, tai suprasčiau, bet kadangi jie dalyvauja rinkimuose, tai VRK turėtų griežčiau žiūrėti į tokius dalykus ir būti principinga“, –  teigė socialdemokratas.

Vis dėlto jis tvirtino pasigendąs VRK principingumo.

„Principingumo šios komisijos atžvilgiu aš pasigendu nuo praėjusių rinkimų, kai tuos pačius faktus traktuoja labai skirtingai. Jei pasirodo Pijus ekrane, tai viskas gerai, jei pasirodo koks socdemas – tai blogai“, – ironizavo A. Sysas.

Portalas 15min.lt antradienį paskelbė, kad Vyriausybė užsakė savo kadencijos darbų reklamą televizijoje, radijuje ir viešajame transporte, kuri bus transliuojama nuo rugpjūčio 24 iki rugsėjo 30 d. Reklama eteryje kainavo 66,4 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokia reklama ?

Kokia reklama ?  portretas
Ar vyriausybė jau nedirba ? :) Padarė - atsiskaito , tik ponui Sysui neaišku ? Kiek metų ,ponuli , seime sėdite ? Gal laikas socdemui pagyventi ir už seimo sienų ? Pamatytų kaip pasikeitė gyvenimas valdant šiai seimo daugumai . Tik už " valstiečius " , o ne " sysus " .

Paulius

Paulius portretas
Ta reklama net nereikalinga. Pabudo jau tauta po 30 metu konservatnyku-socdemu pelkes. Pamate, kiek gali normalus politikai nuveikti ivairiose srityse per 1 kadencija. O jei tokiu buvo dar 1-2, visa mesla iskuoptu. Kaip Kaune jau baigiamas miestas atgaivinti po konservatnyku ilgamecio nustekenimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių