Quantcast

S. Skvernelis: švietimo srityje turėjome per didelių ambicijų

Premjeras Saulius Skvernelis, pradedant paskutinę šios kadencijos Seimo sesiją, pripažino, kad valdantieji, siekdami įgyvendinti pokyčius švietimo srityje, neįvertino visų aplinkybių, o jų ketinimai šiame sektoriuje buvo „didesni už galimybes“.

„Noriu būtinai paminėti, kad šį Seimą ir Vyriausybę Lietuva atsimins kaip didelių, galbūt net per didelių, ambicijų švietimo srityje turėjusią valdžią. Pripažįstu, kad mūsų ketinimai reformuoti švietimo sistemą buvo didesni už galimybes ir už sistemos pasirengimą“, – pripažino S. Skvernelis.

Pripažįstu, kad mūsų ketinimai reformuoti švietimo sistemą buvo didesni už galimybes ir už sistemos pasirengimą.

Premjeras kalbėjo, kad šios kadencijos valdantieji neįvertino švietimo bendruomenės nuotaikų, tačiau pabrėžė, kad toliau skirs prioritetą šiai sričiai.

„Nekantravome sukurti gerus negrįžtamus pokyčius ir turbūt per mažai įvertinome švietimo bendruomenės nuotaikas. Tačiau švietimas buvo, yra ir bus mūsų prioritetas“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, Mokslo ir studijų įstatymo paketas, kuriuo įtvirtinamas nemokamas bakalauras, bus priimtas. Taip pat, pasak S. Skvernelio, bus pakeista universitetų finansavimo sistema, stiprinamas lietuvių kalbos mokymas tautinių mažumų ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

„Daug yra išvardintų darbų ir laukiančių šioje sesijoje, tačiau turime padaryti tai, kas pradėta, nepaisant to, kad tai yra paskutinė sesija“, – tvirtino premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edita

Edita portretas
Krentu nuo kėdės, tikrai per didelės ambicijos šiai Vyriausybei, gėda ir klausyt, ir skaityt premjero pasisakymus. Neduok Dieve, taip bus dar vieną kadenciją - niekada nebeišsikapstysim ir nebepakilsim.

ups

ups portretas
čia ta jaunutė buvusi ministrė turėjo jų daug, tik nesugebėjo suvaldyti situacijos, o va dabartinis, atrodo, į postą atėjo, kad tyliai tyliai pasėdėti iki kadencijos galo....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių