Quantcast

S. Skvernelis sveikina moteriškos sudėties I. Šimonytės Vyriausybę: lyčių balansas yra gerai

Vyriškos sudėties Vyriausybei vadovavęs Saulius Skvernelis teigia sveikinantis būsimos premjerės sprendimą į kone pusę visų ministerijų deleguoti moteris.

„Aš neabejoju, kad tas (lyčių – ELTA) balansas yra gerai, ir toks premjerės nusiteikimas buvo. Galbūt ji specialiai ieškojo, kad būtų lyčių lygybė išlaikyta. Galiu tik sveikinti tokį sprendimą“, – teigė laikinai pareigas einantis premjeras.

Kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda trečiadienį paviešino asmenų, siūlomų eiti ministrų pareigas, pavardes. Iš 13 paviešintų kandidatūrų į 6 ministerijas siūlomos moterys. Tiesa, kandidatė į premjeres dar neįvardino kandidatūros į žemės ūkio ministro postą.

S. Skvernelio teigimu, 2016 m. darbą pradėjusioje Vyriausybėje nebuvo taip, kad ministro portfelius turinčių moterų visai nebūtų.

„Mes startavome su trimis ministrėmis moterimis, po to Vyriausybė keitėsi dėl įvairių priežasčių. Žinoma, dėl pirminių pozicijų visada yra lengviau pasirinkti“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad. persiritus S. Skvernelio Vyriausybės darbo laikui į antrąją pusę ir nusprendus keisti kelis ministrus (atleidžiant Lianą Ruokytę-Jonsson bei Jurgitą Petrauskienę), Lietuva kurį laiką liko vienintele valstybe Europoje, kuri savo Vyriausybėje tarp ministrų neturėjo moterų. Prie valdančiosios daugumos, likus metams iki Seimo rinkimų, prisijungus Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai, vidaus reikalų ministre paskirta Rita Tamašunienė. Ji šiuo metu yra vienintelė moteris ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pillietis

Pillietis portretas
Skvernelis teisus, tik viena pastabėlė: lyčių balansas turėtų būti ir lovoje, kitaip TAUTA biologiškai pasmerkta žlugimui. Priminsiu ginčą: kas anksčiau atsirado - višta ar kiaušinis? Klausimas nekorektiškas, bet be gaidžio taip ir būtų likę tik vištos ir kiaušiniai. Valinskas buvo teisus, atskyręs kiaušinius nuo kiaušų.

Babunė

Babunė portretas
Kadangi Lietuvoje tikrų vyrų yra tik 20% populiacijos, tai ir moterų vyriausybėje turi būti 80%, o ne pusė, kaip kad čia kaip kurios vyriškės teigia. Tad vyrai, tie, kurie pagal kaip kuriuos požymius vadinami vyrais, turi nuolankiai klausyt moterų. Ką dauguma ir daro. Net laižo.

ko gero

ko gero portretas
bobincius dar uoliau vykdys euroturgelio nurod ymus pagal bigeic plana?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių