Quantcast

S. Skvernelis sureagavo: vaikus ir neįgaliuosius turi apginti valstybė

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ragina institucijas ir vietines bendruomenes spręsti situaciją dėl neįgaliųjų ir beglobių vaikų įkurdinimo Žiežmariuose ir Biržuose.

„Jei norime būti saugūs, pirmiausia turime pagalvoti apie savo elgesį ir jo pasekmes. Šioje situacijoje vaikai ir neįgalūs asmenys patys neapsigins ir jiems turi padėti valstybė“, – Vyriausybės pranešime antradienį cituojamas S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas taip reaguoja į žurnalistės, visuomeninkės Daivos Žeimytės-Bilienės ir jos vyro, Lietuvos paralimpinio čempiono Mindaugo Biliaus išplatintą kreipimąsi.

Kaip rašė portalas 15min.lt, pora kreipėsi į S. Skvernelį, prezidentą Gitaną Nausėdą ir kitas institucijas dėl to, kad Biržuose vietos bendruomenė blokavo planus pastatyti globos namus aštuoniems be tėvų globos likusiems mažamečiams, o Žiežmariuose gyventojai ketina blokuoti namų, kuriuose norima apgyvendinti dešimt protinę negalią turinčių žmonių, statybas.

Šioje situacijoje vaikai ir neįgalūs asmenys patys neapsigins ir jiems turi padėti valstybė.

Vietos bendruomenės žiniasklaidoje pastarosiomis dienomis išreiškė baimę dėl savo ir savo vaikų saugumo, taip pat nevengė užgauliojančių epitetų žmonėms, kuriuos planuojama įkurdinti jų kaimynystėje.

Taip pat gyventojai žiniasklaidai anksčiau teigė, kad savivaldos institucijos su jomis nederino savo planų, neatsiklausė jų nuomonės.

Pasak premjero S. Skvernelio, būtina kuo greičiau rasti sprendimus, kur būtų geriausia įkurti be tėvų likusius vaikus ir apgyvendinti neįgaliuosius.

„Valstybė yra stipri tiek, kiek geba pasirūpinti silpniausiais. Nei vienas iš mūsų nėra apsaugotas nuo negalios ar senatvės. Nei vieno iš mūsų vaikai negali būti tikri, kad užaugs globojami tėvų. Be šeimos likę vaikai, neįgalieji, senyvo amžiaus žmonės negali tapti pykčio, paniekos ar pašaipų objektu“, – teigia Vyriausybės vadovas.

Pasak S. Skvernelio, valstybės ir savivaldybės institucijos turi derinti veiksmus su vietos bendruomenėmis, tačiau viešai kurstoma neapykanta, kai užgauliojama silpnesnė pusė, nebus toleruojama.

„Raginu tiek vietos bendruomenių lyderius, tiek teisėsaugos institucijas suprasti, kad neapykantos kurstymas veda į dar sunkesnes veikas, kurios vėliau baigiasi labai liūdnomis pasekmėmis“, – sako S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Prabudo , . O kokias darbais pradėjo ? Kai alga slysta iš rankų , griebiasi neįgaliųjų ir vaikų .

Manau

Manau portretas
Kad griaunamas Vėjunėlio dvaras tam tiktu vaikams su negalia ir našlaičiams. Jie toliau nuo visų ir nesudarytų tiek daug diskusijų.O dabar ir žmonės yra beširdžiai,jiems svetimas yra kitų skausmas.Jau tokia yra lietuvių prigimtis.Tikiuosi Skvernelis ras išeitį,ir svarbiausia tik noras padėti nuskriaustiems likimo vaikams.

AS manau

AS manau portretas
Taip reikia vaikus ir neigalius apginti.O kas apgins zmones nuo psichiskai neigaliu smurta.Juk visur rasoma neteisiamas.Kas apgins nuo smurtaujanciu paaugliu.Juk jie pagal musu istatymus nebaudziami.Net tam iskryleliui suluosinus mergaite pareigstas teisesaugos gailestis,o mergaite ivardygta nesunkiai tfraumuota.Tai todel del siu pavyzdziu zmones ir nenori tokios kaiminystes.Tegu valdios poanai salia savo dvaru,sodybu pastato jiem namus .Butu pavizsys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių