Quantcast

S. Skvernelis sako turintis visas kandidatūras į ministrus

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis sako turintis kandidatūras į visų ministerijų vadovų postus, jos neformaliai derintos su Prezidentūra.

„Manau, kad jeigu antradienį Seime sprendimas bus priimtas, antradienį jau prasidės oficialūs susitikimai su pretendentais į ministrus. Iki antradienio tikrai ne. O po sužinosite, kokie žmonės susitikimuose dalyvauja“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams į klausimą, kada paaiškės būsimų ministrų pavardės, atsakė S.Skvernelis.

S.Skvernelis taip pat patvirtino turintus kandidatus į visas ministerijas, sakė, kad kartu su D.Grybauskaite derinantis kandidatus į užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrus, tai pat aptaręs ir kandidatus į kitas pozicijas.

„Mes neoficialiai kalbame apie kandidatus, žiūrime, kokie pliusai, minusai, ir kokius tikslus keliame, ypač Krašto apsaugos sistemoje po nelabai malonių įvykių reikalingas stiprus vadybininkas, išmanantis ir gynybinę sferą, ir sugebantis suvaldyti vadybos prasme ministeriją, ypač viešuosius pirkimus. Aš neslėpsiu, dėl visų kandidatų mes kalbame ir diskutuojame“, – patvirtino kandidatas į premjerus.

Mes neoficialiai kalbame apie kandidatus, žiūrime, kokie pliusai, minusai, ir kokius tikslus keliame, ypač Krašto apsaugos sistemoje po nelabai malonių įvykių reikalingas stiprus vadybininkas, išmanantis ir gynybinę sferą, ir sugebantis suvaldyti vadybos prasme ministeriją, ypač viešuosius pirkimus.

Jis kartu sakė, kad nepaisant ankstesnių nesklandumų bendravime su prezidente dabar santykiai „yra darbiniai, konstruktyvūs, racionalūs“. „Manau, kad privalome, kad tokie santykiai išliktų. Santykiai, kokie yra su dabartine Vyriausybe, tikrai kenkia valstybei, tai visiškai nenormalu. Darysiu viską, kad iki tokios padėties net teoriškai negalėtume prieiti“, – kalbėjo S.Skvernelis.

„Girdėjau, kad premjeras jau daugiau nei pusmetį tiesiogiai nebendrauja. O susitikimai tikrai turi būti reguliarūs, manau, kad taip ir bus, koks periodiškumas, nuspręs šalies vadovė. Tikrai mes privalome kalbėtis ir susitikinėti“, – pridūrė kandidatas į premjerus.

Vėliau per susitikimą su Liberalų sąjūdžio frakcija jis tvirtino, kad ministrams bus leidžiama patiems rinktis komandas, bet „su ministro pirmininko žinia“.

Pasak S.Skvernelio, koalicinės partijos jokių kvotų ministerijose, kiek kur savo atstovų gali deleguoti, neturės.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pateikė Seimui S.Skvernelio kandidatūrą į ministrus pirmininkus. Toliau kandidatas susitiks su frakcijomis, o kitą savaitę Seimas balsuos, ar pritarti jo kandidatūrai. Premjerą skiria prezidentas Seimo pritarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių