Quantcast

S. Skvernelis prezidento neklauso: J. Narkevičiaus neatleis?

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad nėra jokios kompromituojančios informacijos, dėl kurios iš pareigų turėtų trauktis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

„Vertiname tai, kas susiję su darbu, pirmiausia, na o labai dažnai tampame nepatikrintų informacinių atakų aukomis, tas pats ministras buvo brakonieriumi padarytas, po to paaiškėjo, kad tai netiesa, jokios reakcijos nebuvo“, – Žinių radijuje kalbėjo S. Skvernelis.

„Jeigu jūs kalbate, kad yra kompromituojančios informacijos, ta informacija turi būti pateikta ant stalo. Šiandien jokios kompromituojančios informacijos nėra. Kalbamės daugiau apie politinę situaciją, kaip iš jos išvairuoti“, – pridūrė jis.

Pasak jo, ministrą atleisti tik dėl kilusio ažiotažo nebūtų teisinga.

Ministrą atleisti tik dėl kilusio ažiotažo nebūtų teisinga.

„Galima tokiu požiūriu žiūrėti, tada mes iš karto kalbėtume, kas sekantis: jeigu be jokio konkretaus moralinio, teisinio kaltinimo būtų kitas ministras ir juo labiau, kad kryptingai matome apskritai dabar veikimą prieš mūsų koalicijos partnerius Lenkų-Krikščioniškų šeimų sąjungą“, – sakė premjeras.

„Palaukime antradienio. Išsakysiu ir prezidento argumentus, kuriuos girdžiu, ir išklausysime partijos. Bet kokiu atveju sprendimas bus mano ir prezidento“, – tikino S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžia, kad susiklosčiusi situacija, kai prezidento ir valdančiųjų nuomonės dėl ministro galimybės toliau eiti pareigas išsiskiria, nėra neįprasta šalies politikoje.

„Tokių situacijų Lietuvoje buvo. Nepamirškime, kad buvo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, išsakiusi ponui Kubiliui priekaištų dėl aplinkos ministro, pasakiusi, kad koalicija turėtų spręsti klausimą. Po to buvo garsusis „auksinių šaukštų“ skandalas. Prezidentė tiesiai pasakė ir buvo pagrįstas pasakymas, kad ministras turi trauktis. Bet jis dirbo ir tuometis premjeras ragino, kad prezidentė nepolitikuotų“, – „Žinių radijui“ sakė Vyriausybės vadovas, pabrėždamas, kad, jo nuomone, kilęs ažiotažas dėl J. Narkevičiaus gali būti tiesiog dirbtinai išpūstas.

„Labai dažnai mes tampame nepatikrintų informacinių atakų aukomis“, – pabrėžė jis.

LLRA-KŠS tenkanti kritika stumia ją į Rytus

Premjeras neslėpė, kad pastaruoju metu tenkančią kritiką valdančiajai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai- Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) vertina skeptiškai.

„Matome veikimą prieš mūsų koalicijos partnerius – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungą. Būtent nuo to momento, kai jie tapo koalicijos partneriais – iki to laiko jie kažkodėl buvo neįdomūs“, – samprotavo ministras pirmininkas.

Politiko teigimu, kritika, tenkanti tautinei mažumai atstovaujančiai jėgai, gali būti tiesiog susijusi su siekiu ją stumtelti giliau į Rytų erdvę. 

„Kartais atrodo, kad mes savo rankomis darome politinę jėgą, kuri atstovauja mūsų istorinei, tautinei mažumai, kuri yra labai svarbi, kuri istoriškai nuo sovietmečio buvo tempiama į Rytų pusę... tai mes dabar turime unikalią situaciją (...) bendruomenė visiškai integruojasi į Lietuvos visuomenę. Tai atsiranda tokie norai ją vėl pastumti Rytų link. Tai to leisti tikrai negalime“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Prezidentas Gitanas Nausėda jau ne kartą ragino atstatydinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotą susisiekimo ministrą.

Ketvirtadienį prezidentas pareiškė, kad susisiekimo ministras „įdarbino“ mažiausiai 20 savo partiečių ir su jais susijusių žmonių ministerijai pavaldžiose įmonėse.

J. Narkevičius anksčiau sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių, elgesio per komandiruotę užsienyje, lėšų skirstymo asfaltuoti keliams.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pernai gruodį pradėjo tyrimus ir dėl J. Narkevičiaus, ir dėl gatvės, kurioje gyvena premjero Sauliaus Skvernelio šeima, asfaltavimo finansavimo aplinkybių.

Spalio pabaigoje perskirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšas Vyriausybė 300 tūkst. eurų papildomai skyrė Vilniaus rajonui, nors ši savivaldybė nebuvo pateikusi nei konkrečios paraiškos, nebuvo nurodžiusi ir prašomos sumos.

Kaip rašė portalas 15min.lt, visa ši suma skirta vienai – Upės gatvei – asfaltuoti. Šio gatvėje gyvena Vyriausybės vadovas su šeima.

Papildomų pinigų keliams sulaukė J. Narkevičiaus rinkimų apygarda Trakų rajone. Vilniaus rajono ir Trakų rajono savivaldybėms papildomų lėšų buvo skirta kaip gausiai gyvenamoms tautinių mažumų, tuo metu likusioms keturioms šį kriterijų atitinkančioms savivaldybėms lėšos papildomai pernai rudenį nebuvo skirtos.

Dėl J. Narkevičiaus likimo koalicijos taryba turėtų spręsti sausio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sunauja

Sunauja portretas
Zydai yra pasaulio piktybinis auglis jie amerika su europa supriesina irana su kitom arabu valstybem lietuva su rusija ir tt nes jiems parazituot yra naudinga kai zmones nustos jais pasitiketi ir tiket tada pasikeis zydai gyvena pagal talmuda galima pasiskaititi istraukasis talmudo "zydai ir gojai" ten ju yra satanistines vertybes

...

... portretas
Žydai labai ant lenkų pyksta kad šie nevyksta į Izraelį jiems nusilenkt, tai dabar per 'konservus' bando mūsų Prezidentą prieš lenkus nuteikt, mūsų šalis sukiršyt.

nuomone

nuomone portretas
gerai daro ,kad neklauso,kodel turetu klausyti suklaidinto konservu ruporo
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių