Quantcast

S. Skvernelis prakalbo apie konservatorių rengiamą valstybės perversmą

Premjeras tikina turįs konservatorių suręstą „valstiečių“ valdžios nuvertimo planą.

„Noriu, kad ir jūs tą žinotumėte (...) Mes turime schematiką, nuo ko tai prasidėjo (...) Tai yra noras sukelti tokį chaosą, o iš kitos pusės galiu pasakyti - tai, kas yra daroma, yra nuoseklus planas - ne tie laimėjo (rinkimus. - ELTA)“, - Liberalų frakcijos posėdyje kalbėjo premjeras. Šiame plane, tikino Vyriausybės vadovas, yra deklaruotas nuoseklus esamos „valstiečių“ valdžios nuvertimo siekis.

„Pagal tą vadinamąjį nutekintą planą ir schemą (...) jie (konservatoriai. - ELTA) tą (valdžios nuvertimą. - ELTA) nuosekliai vykdo“, - kalbėjo premjeras.

S. Skvernelis leido suprasti, kad sekmadienį organizuojamas žurnalisto Andriaus Tapino mitingas taip pat yra šio plano dalis. Mitingą, pasak premjero, organizuoja ne profsąjungos, bet pats politiku panoręs tapti žurnalistas A. Tapinas.

„Tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią, tai tą tikslą reikėtų ir įvardinti“, - pabrėžė S. Skvernelis.

Galiausiai premjeras tvirtino, kad reaguodamas į situaciją imsis atitinkamų priemonių - ketinama sustiprinti visų valstybės objektų apsaugą.

„Valstybė tikrai sustiprins visų valstybės objektų apsaugą ir reikalaus griežtai laikytis numatytų atstumų“, - pabrėžė S. Skvernelis.

Įtaria turint sąsajų su Rusijos specialiosiomis tarnybomis

Premjeras sako, kad dėl konservatorių slaptojo plano nuversti teisėtai išrinktą Lietuvos valdžią, kreipsis į specialiąsias tarnybas. Pasak premjero, tarnybos turi ištirti, ar konservatoriai tokiais planais nevykdo Kremliaus slaptųjų tarnybų siekių.

„Taip, tikrai kyla tokių įtarimų. Taip ir kreipsimės į tarnybas, nes kas yra daroma mūsų kolegų, tikrai atrodo, kad yra Kremliaus politikos vykdymas ir abejonių yra, ar tai nėra sąsajų su Rusijos specialiomis tarnybomis. Manau, kad mūsų specialiosios tarnybos tą atsakys. Tokių prielaidų galima daryti“, - Seime Vyriausybės valandoje teigė premjeras.

Ketvirtadienį ministras pirmininkas kartu su finansų ministru Viliumi Šapoka atvyko į Liberalų sąjūdžio frakciją. Be aptariamo valstybės biudžeto bei mokytojų situacijos, frakcijos posėdyje S. Skvernelis užsiminė apie buvusį slaptą, bet Vyriausybės neva jau žinomą konservatorių planą nuversti teisėtai išrinktą valdžią.

A. Kubilius: premjeras yra didžiausias „valstiečių“ priešas

Konservatorius Andrius Kubilius sako, kad premjero Sauliaus Skvernelio įtarimai dėl neva konservatorių slaptojo plano nuversti esamą valdžią yra absurdiški. Pasak A. Kubiliaus, jam yra gėda klausytis tokių Vyriausybės vadovo pareiškimų, nes juos girdi ir tarptautinė bendruomenė.

Konservatorius A. Kubilius tikina, kad tokio plano tikrai nėra.

„Tai yra visiškos nesąmonės, ir gaila, kad Lietuvoje šiandien vadovauja premjeras, kuris gyvena kažkokių savo susikurtų, viešai platinamų gandų lauke. Užuot derėjęsis su streikuojančiais mokytojais, premjeras dabar užsiima visiškais niekais, kurie nedera su normalios valstybės premjeru visiškai. Panašiai buvo pradėjęs kliedėti ir Algirdas Butkevičius, kai sakė, kad prieš jį taip pat ruošiamas perversmas. (...) Visiškas absurdas, nueikite pas mokytojus ir paklauskime, ar jie yra konservatorių plano dalis“, - Eltai sakė A. Kubilius.

Pasak A. Kubiliaus, jam yra gėda dėl tokio premjero, nes tokius jo pareiškimus pastebi ir tarptautinė bendruomenė.

„Matyt, jam nervai nebelaiko. Aš manau, iš tikrųjų tiesiog gėda, kad tenka klausytis tokių premjero žodžių. Tarptautinė bendruomenė taip pat jau tokius dalykus pastebi“, - teigia A. Kubilius.

„Mano įsitikinimu, pats premjeras Saulius Skvernelis yra didžiausias savo paties ir visų „valstiečių“ priešas. Savo veiksmais, savo neapgalvotomis pertvarkomis, buldozeriu stumiamomis reformomis kelia visą šitą krizę. Tai reikėtų galvoti, kad pats S. Skvernelis yra mūsų plano sudėtinė dalis“, - sako A. Kubilius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaro "Aišku" autoriui

Komentaro "Aišku" autoriui portretas
Teisingas pastebėjimas: tik durniams aišku, kad konservatoriai ruošė perversmą.

Aišku

Aišku portretas
Konservatoriai siekia valdžios niekas jų neberenka kenkėjai lietuvos kiek tas kubilius gali sėdėti seime ir kurstyti visus ir durniui aiśku kad suregztas planas kaip nuversti dabartine valdžią ir užimti postus konservam

...

... portretas
Na, kas dėl rusų, tai 'konservai' kaip tas vagis, garsiausiai rėkiantis 'Laikykit vagį!"... todėl į juos Putinas ir nekreipia dėmesio; įdomu kokią žinią jam Pakselis nuvežė... (jei mainais sulauks 'novičioko', tai bus aišku su kuo 'konservai' susimetę).
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių