Quantcast

S. Skvernelis: nieko keisto, kad Baltarusija atmetė G. Nausėdos planą

Premjeras teigia, kad nėra nieko keisto, kad Baltarusijos režimas atmetė prezidento Gitano Nausėdos planą politinės krizės valdymui kaimyninėje šalyje.

„Aš manu, kad to buvo galima tikėtis. Kol kas nėra panašu, kad režimas galvotų apie kažkokius pokyčius“, – pirmadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė premjeras.

Anot jo, šiuo metu Lietuva turėtų siekti, kad už smurtą ir neskaidrius rinkimus Baltarusijoje atsakingiems asmenims būtų įvestos sankcijos.

„Dėl to mūsų tikslas dabar yra, kad būtų įvedamos individualios sankcijos tiems asmenims, kurie yra tiesiogiai prisidėję prie demokratinio farso Baltarusijoje ir, dar daugiau – kurie davė nurodymus naudoti smurtą taikių gyventojų atžvilgiu“, – teigė premjeras, pabrėždamas, kad Lietuvos interesas šiuo metu yra stiprinti pilietinę visuomenę Baltarusijoje.

Prezidentūra pirmadienį pripažino – Baltarusijos valdžia atmetė Lietuvos vadovo G. Nausėdos siūlytą tarpininkavimo planą politinei krizei kaimyninėje valstybėje suvaldyti.

Reaguodamas į po neskaidrių prezidento rinkimų Baltarusijoje prasidėjusias masines protesto akcijas, virtusias į susirėmimus su jėgos struktūromis, G. Nausėda pastarąją savaitę pristatė trijų punktų planą politinei krizei suvaldyti. G. Nausėda pasiūlė ketvirtį amžiaus šalį valdančiam Aliaksandrui Lukašenkai nutraukti smurtą prieš piliečius, paleisti suimtuosius ir atnaujinti dialogą su visuomene.

Savaitgalį A. Lukašenka pareiškė, kad šalyje yra sava pagal Konstituciją sudaryta vyriausybė, o šalys, šiuo metu mėginančios tapti tarpininkėmis, pirmiausia turėtų įvesti tvarką savo teritorijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Ar ne perdaug visus mokesčius name demokratijos, o savo kieme kas dedasi nematom. Ne mums Putinui aiškinti, kaip elgtis. Per žemas klynas.

Andželika

Andželika portretas
Dieve,kaip gi visi pamokslautojai nusibodo... Visi tokie "sąžiningi", "pilietiški", "patriotai". Geriau tylėtumėt! Niekas nelyskit į jokias svetimas šalis. Lietuvą pardavė ES vergovėn ir Baltarusiją norit ten pat sugrūst! Vis kemšat savo kišenes,po 5 namus,butus per krizes susiperkat,o mums-skolas dar 3 gyvenimus gražint teks...velniop tokias politikas! Kiaulės! Parsidavėliai ir niekšai!

>Jonui

>Jonui portretas
..o aš manau kad tu iš viso nieko negauni ir loji kaip buves komunistų partijos informatorius, iš įpročio. Pebėgai prieš 30metų į Ožio tvartą, kadangi ten visi įsislaptinę 75 miems metams komunistai tupi ir tarnauji kad per peti paplotų
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių