Quantcast

S. Skvernelis neneigia: kyla dvejonių dėl ateities su „valstiečiais“

Seimo opozicijos lyderis ekspremjeras Saulius Skvernelis neneigia, kad jam kyla dvejonių dėl ateities Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijoje, kai tarp kai kurių jos narių „atsiranda bekompromisė skirtis“.

Penktadienį interviu Žinių radijui į klausimą, ar kurs naują politinį bloką, S. Skvernelis teigė, kad „tikrai apie politinį bloką kalbėti šiandien nėra jokio pagrindo“, bet patvirtino iškilusias dvejones dėl buvimo frakcijoje.

„O dėl frakcijos ateities – tų dvejonių (yra), kaip ir mano kolega Ramūnas (Karbauskis) pasakė, dėl kito kolegos Luko (Savicko) išėjimo, kad jis pasinaudojo proga, kad nieko čia tokio nebuvo, po tų pareiškimų, kurie buvo išsakyti pačiam mitinge, bet ir po pareiškimo, kai buvo kalbama apie perteklinę brutalios jėgos panaudojimą, prilyginami įvykiai Rusijoje ir Baltarusijoje, tu iš tikrųjų dar kartą susimąstai, kas įvyko mūsų frakcijoje. Net ne frakcijoje, frakcijoje viskas tvarkoj, bet kas atsitiko, kad tokia skirtis atsiranda, bekompromisė skirtis“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis taip pat teigė, kad partijai būnant valdžioje, frakcijoje būdavo randamas kompromisas ir pavyko „tikrai laikytis orios, solidžios politinės jėgos, turinčios atsakomybę už valdžią“ (krypties), tuo metu jis nebegalintis atsakyti, kas atsitiko, partijai tapus opozicine.

Ramūną Karbauskį „apsupo žmonės, kurie išties, manau, kad veda ne ta kryptimi šitą politinę jėgą“.

„Mes tikrai ketverius metus, ir reikia pripažinti, buvo nemažas ir Ramūno indėlis, kada tokia didžiulė frakcija, esant pakankamai skirtingoms nuomonėms, Vyriausybės sprendimams, rasdavo Ramūnas tą kompromisą frakcijoj tarp skirtingų frakcijos narių, gebėjo tikrai laikytis orios, solidžios politinės jėgos, turinčios atsakomybę už valdžią, dabar, kai tapome opozicija..., nežinau, kodėl taip yra, nerandu atsakymo“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis taip pat teigė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderį Ramūną Karbauskį „apsupo žmonės, kurie išties, manau, kad veda ne ta kryptimi šitą politinę jėgą“.

Parlamentaras Lukas Savickas trečiadienį pranešė ketinąs palikti Seimo „valstiečių“ frakciją po antradienį prie Seimo kilusių riaušių, frakcijos kolegų sveikinimus mitingo dalyviams jis pavadino „nesuvokiamais“ ir „milžinišką gėdos jausmą keliančiais“.

Partijos lyderis R. Karbauskis pareiškė, kad L. Savicko pasitraukimas buvo tikėtinas ir jis tiesiog pasinaudojo palankia proga.

R. Karbauskis taip pat teigė, kad frakcijoje vyksta „rimta ir nuožmi“ diskusija su ekspremjeru S. Skverneliu dėl jo neigiamo požiūrio į prezidentą, remiamą „valstiečių“.

„Čia yra skirtis su S. Skverneliu. Jis prezidento nepalaiko, visais būdais agituoja frakciją nepalaikyti prezidento. Negaliu paaiškinti, ar tai susiję su prezidento rinkimais, ar tai susiję su laikotarpiu po prezidento rinkimų, bet bet kuris frakcijos narys jums patvirtins, kad jo požiūris į prezidentą yra visiškai neigiamas, kas visiškai aiškiai prieštarauja mūsų partijos pozicijai. Bet tai nėra priežastis, dėl ko mes negalėtume dirbti kartu“, – tvirtino R. Karbauskis.

„Negalėčiau teigti, kad tai gali tapti priežastimi išeiti – tai jau nuo pačio Sauliaus priklauso – mes jam tokių sąlygų tikrai nekeliame“, – akcentavo jis.

S. Skvernelis penktadienį kalbėdamas Žinių radijui sakė, kad „sunku sveiku protu paaiškinti tokius pareiškimus“.

„Sunku sveiku protu paaiškinti tokius pareiškimus. Aš prezidentą gerbiu, tai yra išrinktas Respublikos prezidentas, teko man su juo dirbti, buvo, aišku, visko, bet daugiau gerų dalykų“, – interviu sakė S. Skvernelis.

„Prezidentas nėra mergina ar moteris, kurią myli ar nemyli. Prezidentas yra valstybės vadovas, yra sprendimai, kuriems aš pritariu, o tie sprendimai, kurie manau, kad yra neteisingi, ir pasakau, kad nepritariu. Besąlygiškos meilės politikoj negali būti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

2016 metais nepartinis S. Skvernelis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dalyvavo Seimo rinkimuose, partijai juos laimėjus iki 2020 metų gruodžio ėjo premjero pareigas. Pernai į parlamentą taip pat kandidatavo su LVŽS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

naisių talibanas

naisių talibanas portretas
skvernelis su karbauskiu abu politiniai lavonai su kremliaus kvapeliu

Komentaras

Komentaras portretas
Na dar kokia Baškienė išeis, pons Veryga ir liks partija iš dviejų žmonių : pirmininkas karabasas, pirmininko pirmoji ir vienintelė pavaduotoja širšinskienė. ......!

taip viskas aisku

taip viskas aisku portretas
skverneli juk kursi savo partyja ir bandysi lyst i prezidentus
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių