Quantcast

S. Skvernelis nemato problemos, kodėl negalėtų su „valstiečiais“ pasirašyti koalicijos sutarties

Prasidėjus Seimo rudens sesijai opozicijos lyderio pareigas baigęs eiti Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis neatmeta galimybės, kad jo frakcija pasirašys opozicinės koalicijos susitarimą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), nuo kurios šią savaitę ir atskilo naujoji ekspremjero politinė jėga.

„Bent jau iš mūsų pusės nematau problemos, kodėl mes negalėtumėme su „valstiečiais“ pasirašyti (susitarimo - ELTA)“, – žurnalistams penktadienį Seime sakė S. Skvernelis.

Pasak ekspremjero, dėl koalicinio susitarimo sudarymo šiuo metu kalbamasi su visomis opozicinėmis politinėmis jėgomis.

„Kalbamės. Kalba lieka ta pati kaip ir praėjusią Seimo sesiją. Norisi, kad visos opozicinės frakcijos sutartų ir turėtų galimybę vieningai dirbti“, – aiškino jis.

Kaip teigia S. Skvernelis, jam tinkama pasirašymui atrodytų ir tokio pobūdžio sutartis, kokią pavasarį buvo sudarę LVŽS ir „darbiečiai“.

Turbūt žinome, kas ne, bet aš manau, kad aistros ir emocijos nurims ir reikia žiūrėti į priekį ir dirbti.

„Tokio pobūdžio sutartį, kokia buvo pasirašyta tarp „valstiečių“ ir Darbo partijos frakcijų, tikrai pasirašytumėme, nes ten daugiau yra aptariami tokie bendri principai. Išlieka galimybė turėti atskiras pozicijas. Matome, kad tų skirtumų tarp frakcijų yra didelių, bet bendri klausimai, bendros pozicijos tikrai gali būti“, – mano frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas.

Tačiau politikas užsiminė, kad ne visi „valstiečių“ parlamentarai sveikinasi su politikais, kurie nusprendė pasitraukti iš jų gretų.

„Beveik visi sveikinasi ir bendrauja“, – sakė ekspremjeras, kartu patikslindamas, kad su juo šiuo metu nebendrauja tik vienas LVŽS parlamentaras, tačiau konkrečios pavardės jis neįvardino.

„Turbūt žinome, kas ne, bet aš manau, kad aistros ir emocijos nurims ir reikia žiūrėti į priekį ir dirbti“, – tikino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad penktadienį prasidėjusioje Seimo sesijoje oficialiai pranešta apie dešimties narių pasitraukimą iš LVŽS ir naujos Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ įkūrimą. Šią žinią pirmajame rudens sesijos posėdyje paskelbė parlamentarė Rima Baškienė.

„Noriu vadovaujantis Statutu pranešti apie išstojimą iš frakcijos“ , – iš Seimo tribūnos sakė R. Baškienė.

Parlamentarė pranešė apie ekspremjero S. Skvernelio, Laimos Nagienės, Rūtos Miliūtės, Luko Savicko, Algirdo Stončaitio, Tomo Tomilino, Laimos Mogenienės, Lino Kukuraičio, Zenono Streikaus pasitraukimą iš „valstiečių“ gretų.

Antrajame R. Baškienės pranešime buvo paskelbta, kad, be jau minėtų Seimo narių, naująją Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“ įkuria ir dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje iki šiol dirbę parlamentarai: Domas Griškevičius, Vytautas Bakas ir Algirdas Butkevičius.

Parlamentaras S. Skvernelis apie naujos frakcijos steigimą pranešė antradienį Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Frakcija ketina dirbti opozicijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
jokiu tomilinu miliūčiu valstiečiai viska iškesim ir laimėsim tik be šitu šiukšliuku išdaviku pederastijos skleidėju

JONAS

JONAS portretas
Kokia koalicija su Tomilinu tai neimanoma

natalija

natalija portretas
MES TAUTA MATOM DIDELI NUSIVILIMA JEIGU VALSTIEČIAI SU JUMI SUSIDĖTU TIESIOG NESUPRANTAMA IŠĖJO PADERGĖ ANT VALSTIEČIU IR VĖL BANDO KLIJUOTIS SKVERNE BAŠKIENE NEGADINKIT VALSTIEČIU REITINGU ar JUMS DAR NEAIŠKU KAD JUS IR SU DIDESNE KOALICIJA NIEKO NEVERTI ŠLIKŠTUKAI IŠDAVIKAI NIEKŠELEI KAIP RETA
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių