Quantcast

S. Skvernelis neatmeta galimybės: nauja partija gali gimti, mes apsispręsime

Ekspremjeras Saulius Skvernelis neneigia, kad jo vadovaujama Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ svarsto galimybes įkurti politinę partiją. Rugsėjo pradžioje „valstiečių“ gretas su būriu parlamentarų palikusio politiko teigimu, partijos steigimas yra vienas iš trijų pasirinkimų, kurio gali imtis jo vadovaujama frakcija.

„Yra kelios alternatyvos: pirmoji alternatyva – tai trejus metus dirbti ir tuomet iš esmės baigti politinę karjerą, nes frakcija Seimo rinkimuose negali dalyvauti. Antra alternatyva yra žmonėms įsilieti į kitas politines jėgas ir trečia – sukurti savo politinę organizaciją. Visos trys alternatyvos yra, jos yra svarstomos, yra diskutuojama, žiūrime, kaip mums sekasi dirbti“, – „Žinių radijui“ sakė ekspremjeras.

S. Skvernelis atmetė viešojoje erdvėje pasigirstančias kalbas, kad šiuo metu skubama steigti naują politinę partiją tam, kad būtų galima pretenduoti į valstybinę dotaciją. Solidžios dotacijos naujoji jėga, nors ir nedalyvavusi parlamento rinkimuose, galėtų tikėtis dėl įstatymų pakeitimų, kurie, „socialdarbiečių“ iniciatyva buvo priimti ankstesnės Seimo kadencijos metu.

Visos trys alternatyvos yra, jos yra svarstomos, yra diskutuojama, žiūrime, kaip mums sekasi dirbti.

Tačiau S. Skvernelis tikino, kad jei artimiausiu metu ir būtų nuspręsta steigti partiją, pagrindinė to paskata tikrai nebūtų galimybė pretenduoti į valstybės dotaciją.

„Jei būtų toks tikslas, tai, matyt, (partiją – ELTA) reikėjo jau būti įsteigus. Dotacijos politinėms partijoms skirstomos rudenį. Tai tikrai iki to laiko politinės partijos įsteigti neįmanoma, o kas bus ateityje, mes apsispręsime“, – sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad po kurį laiką „valstiečių“ stovykloje tvyrojusios įtampos, prieš pat rudens Seimo sesijos pradžią, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją paliko 10 parlamentarų. Prie Seimo narių, dar pavasarį dirbusių „valstiečių“ frakcijoje, prisijungus mišrioje parlamentarų grupėje dirbusiems Algirdui Butkevičiui, Domui Griškevičiui ir Vytautui Bakui, įkurta Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“. Jos seniūnu išrinktas S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaxsas

vaxsas portretas
Kur MASULIS?

Tomas

Tomas portretas
Nieko gero nesitikėk iš tokių politikų perėjunų, gėda turi būti .Neregistruokite partijos,klaida darote,manau geriau būtų grįžti pas Karbauski.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Parsidavelių ir išdavikų partiją ,šitie žmonės parodė kokie jie yra.Tikrai už juos nebalsuosiu.Tokie žmonės nepatikimi,išdavikai yra.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių