Quantcast

S. Skvernelis: mokesčių reforma padės pasivyti vidutinius europiečius

Grįžti į straipsnį

Anonimas

Anonimas portretas
Keiskit sistema.Parlekiau is uzsienio darbo negaunu.Atsakymas tu uz tokius pinigus nedirbsi ir eisi i minusa.Kelkit atlyginimus.O ne karo gynybai.Ubagui tas pats gali karas prasidet ir siandien.O man seimu gaila.Pagimdyt ir vaikai valkataus.

L

L portretas
JAU NEKAIKURIE PAGERINO GYVENIMA IVESDAMI EURA..DABAR DAR GERINS KA DABAR UZDRAUS????

nu nupezo

nu nupezo portretas
juodai, besmegenu.

vaikeli

vaikeli  portretas
nesistenk prezedentu nerinksime praradai sansa parsidalelis

geri

geri portretas
kom. tik trumpai skverneli nebuk svarkelis nes to melynos akys sako kad tai balandzio 1 eilinis pokstas kaip ir visi pinigu yra tik ne visiems o kada indeksuosi pensijas ar vyr globeja neleidzia nes toks briuselio zydeliu noras?........

Kęstas

Kęstas portretas
Pagrindinė Lietuvos problema - nupirkta valdžia atleidžia turtingiausius nuo mokesčių. Virš visko sklando plati pagrindinio kyšininko Eligijaus Masiulio šypsena, kaip Češyro katino iš Alisos nuotykių. "Todėl Lietuvos valstybės gyvybingumui neužtenka pinigų. Todėl Lietuvos valstybė neveikia. Todėl daugumai tenka bėgti iš tokios valstybės. Tarptautinis valiutos fondas praėjusiais metais nurodė Lietuvos mokesčių sistemos struktūrinę silpnybę. Ji pasireiškia dideliu atsilikimu nuo kitų ES šalių pagal valstybės surenkamas pajamas. Atsilikimas – beveik 11 proc. BVP, kas sudaro beveik 5 mlrd. eurų (žr. lentelę).

Kęstas

Kęstas portretas
Jei ne šis atsilikimas, Lietuva galėtų padvigubinti sveikatos arba švietimo sistemos finansavimą. Pusė to atsilikimo nulemta mokesčių administravimo spragomis ir šešėlinės ekonomikos, tačiau dar 40 proc. dėl žemų kai kurių mokesčių tarifų ar jų visai nebuvimo. Tik 10 proc. atsilikimo paaiškinama šalies ekonomikos struktūriniais ypatumais (IMF, 2017a, p.17) . Taigi 90 proc. apsileidimo ir negebėjimo. Jūsų Ekselencija Prezidente Grybauskaite, sakote, nereikia gadinti, kas veikia? TVF nurodo, kad struktūrinė reforma turi būti nukreipta į mokesčių perbalansavimą nuo darbo kapitalui ir turtui, taip pat reikia gerinti mokesčių išreikalavimą (IMF, 2017b, p.1). TVF rekomendavo dideles pajamas gaunatiems įvesti antrą mokesčių laiptelį (IMF, 2017a, p.19).

Kęstas

Kęstas portretas
„Blogos kokybės užimtumas, menkos pajamos ir didelė nelygybė prisideda prie žemo pasitenkinimo gyvenimu ir tai lemia emigraciją“ (OECD, 2018, p.69). Verslininkai, nenorėdami mokėti dėl emigracijos augančių algų lietuviams, spaudžia valdžią lengvinti įvažiavimo sąlygas užsienio darbininkams. Tačiau šalyje, kurioje ir taip klesti šešėlinė darbo rinka, daugeliui užsieniečių jokių leidimų net nereikia. Ką gi, Sovietų Sąjungos komunistų partijos centro komiteto Lietuvos biuro pirmininko Michailo Suslovo planas – Lietuva bus, tik joje nebus lietuvių, paradoksaliai veikia pasitinkant 28-ąją Kovo 11-ą." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

to Aldona

to Aldona portretas
Jei tu gimdai už 30 eurų, tai geriau ir negimdyk. Vaikai ne prekė, kad mokėti už jų gimdymą. Mano nuomone, reikia ženkliai sumažinti mokesčius dirbantiems, didinti algas, žmonės uždirbs ir savo vaikus išlaikys, ir nereikia mokėti jokių pinigų " už vaikus", nes jau nėra kur dėti tų pašalpinių prigimdytų ir paliktų nereikalingų vaikų, reikia vėl mokėti globos pinigus. Dirbantieji neprivalo išlaikyti gimdančias dėl pinigų, o dabar beveik pusė algos atimama mokesčiams ir išlaikomos pašalpinės.

Aldona

Aldona portretas
Pažadų premjeras. vaiko pinigai be vargo buvo gaunami iškart. O dabar per tris mėnesius po naujos "reformos" - NE. Už 30 eurų niekas negimdys daugiau. O jei gimdys, tai vistiek vaikai išvažiuos iš pažadukų LT. Per 28 metus atlyginimai kaip buvo mažiausi Europoje taip ir liko ir liks.

Galerijos

Daugiau straipsnių