Quantcast

S. Skvernelis: gal J. Narkevičius bus geresnis ministras nei R. Masiulis

Premjeras Saulius Skvernelis, antradienį neeilinėje sesijoje Seimui pristatęs naujus ministrus, susilaukė kritikos ir klausimų, ar šis neabejoja dėl kai kurių personalijų užimti vadovaujančias kėdes ministerijose pasirinkimu.

Konservatorių frakcijai Seime priklausanti Aistė Gedvilienė premjero teiravosi, ar jis nesibaimina, kad Vyriausybėje Susisiekimo ir Vidaus reikalų ministerijoje postus gavę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) nariai – Rita Tamašunienė ir Jaroslavas Narkevičius – sukels riziką nacionaliniam saugumui. Politikės teigimu, partija, kuriems priklauso naujieji Ministrų kabineto nariai, ne kartą buvo atsidūrusi kontraversiškose situacijose, vertinant Rusijos politiką Ukrainos ir kitų valstybių atžvilgiu.

„Vidaus reikalų ir Susisiekimo ministerijos yra strateginės ministerijos, kurių valdymo srityse yra pasienio kontrolė, migracija, policija, FNTT, tokios strateginės įmonės, kaip Lietuvos paštas, geležinkeliai, oro uostai, ryšių reguliavimo tarnyba. Šias sritis jus atiduodate partijai, kurios vadovas dabinasi Georgijaus juostele, kažkada yra pasisakęs nevienareikšmiškai apie Ukrainos Maidaną. Dar nesena istorija – ponios Rozovos atvejis. Sakykite, ministre pirmininke, ar rinkdamasis kandidatus iš šios partijos jūs negalvojate, kad rizikuojate Lietuvos nacionaliniu saugumu“, – klausė Seimo narė.

Savo ruožtu S. Skvernelis akcentavo, kad LLRA-KŠS deleguotiems ministrams priekaištų neturi.

„Nenorėčiau vertinti atskirų politikų vienokio ar kitokio ankstesnio poelgio, aš šiandien kalbu ir pristatau ministrus, paskirtus Lietuvos prezidento dekretu – vadinasi praėjusius visą reikalingą procedūrą. Taigi turinčius mano pasitikėjimą, turintį Respublikos prezidento pasitikėjimą ir atitinkantį nepriekaištingos reputacijos reikalavimus bei reikalavimus nacionaliniam saugumui“, – sakė premjeras.

Preziumuoti, kad Jaroslavas Narkevičius bus blogesnis ministras negu Rokas Masiulis, nėra teisinga. Leiskime pradėti žmogui dirbti, praeis laiko tarpas, palyginsime ir įvertinsime.

„Neturiu jokių abejonių nė dėl vieno iš savo kolegų lojalumo, kompetencijos klausimu ir padorumo klausimu“, – apibendrino S. Skvernelis.

Kita konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė savo ruožtu prašė įvertinti premjerą, ar šis nepadarė klaidos, pakeisdamas populiariausią Vyriausybės ministrą Roką Masiulį J. Narkevičiumi.

„Ar nesijaučiate keistai patraukęs iš savo Vyriausybės geriausiai vertinamą ministrą, kurio dėka ir jūsų paties darbas atrodė geriau“, – kreipdamasi į S. Skvernelį klausė konservatorė.

S. Skvernelis, atsakydamas V. Aleknaitei-Abramikienei pabrėžė, kad tikisi, jog LLRA-KŠS priklausantis J. Narkevičius taps geresniu susisiekimo ministru už jo pirmtaką. Pasak jo, nėra teisinga iš anksto pareikšti, kad LLRA-KŠS deleguotas ministras prasčiau tvarkysis su vadovavimu Susisiekimo ministerijai.

„Preziumuoti, kad Jaroslavas Narkevičius bus blogesnis ministras negu Rokas Masiulis, nėra teisinga. Leiskime pradėti žmogui dirbti, praeis laiko tarpas, palyginsime ir įvertinsime. Aš linkiu, kad (J. Narkevičius. - ELTA) būtų dar sėkmingesnis ministras negu buvo Rokas Masiulis“, – kalbėjo S. Skvernelis.

ELTA primena, kad atnaujintoje Vyriausybėje keisis trys ministrai. Po prezidento dekreto susisiekimo ministrą R. Masiulį pakeis J. Narkevičius. Vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną pakeis taip pat LLRA-KŠS atstovė R. Tamašunienė. Ji bus vienintelė moteris atnaujintoje XVII Vyriausybėje. Žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį pakeis „socialdarbiečiu“ A. Palioniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
ko cia visi tridavojat del Narkeviciaus jis is lenku partijos kuri vagystemis nepasizimejo o jus tokie demokratiski tai gal neskyrstikit zmoniu

JONAS

JONAS portretas
tas geras ministras lietuvai su grybe laiva nupirko uz triguba kaina taip kad padlyzos baikit pliurpti nesamones apie ju teisinguma apie ju gabumus prien konservu ir grybes

Na

Na portretas
Masiulis buvo geras ministras, bet kažkas norėjo įrodyti, kad buvo netinkamas...Masiulis teisingas....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių