Quantcast

S. Skvernelis: gali būti, kad naujo ekonomikos ministro nebus

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad tikėtina, jog iki Seimo rinkimų Vyriausybėje nebus paskirto naujo ekonomikos ir inovacijų ministro. Vis dėlto, pabrėžė premjeras, galutinis sprendimas turėtų būti paskelbtas antradienį.

„Šiandien, tikiuosi, bus galutinis sprendimas, bet linkstame prie to, kad šiame laikotarpyje gali būti, kad naujo ministro ir nebus, bet galutinio sprendimo dar nėra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Paklausus, kas lems galutinį apsisprendimą, S. Skvernelis atsakė, kad tai bus pakomentuota vėliau.

„Yra kelios aplinkybės, kai priimsime sprendimą, tai pakomentuosime – tiek aš, tiek prezidentas“, – teigė S. Skvernelis.

R. Karbauskis: tinkamesnio kandidato už L. Savicką nebuvo

Premjerui antradienį pareiškus, kad gali būti, jog iki Seimo rinkimų Ekonomikos ir inovacijų ministerija dirbs be nuolatinio vadovo, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad prezidentui buvo pasiūlytas geriausias kandidatas – Lukas Savickas. Dėl to, teigia „valstiečių“ lyderis, tinkamesnio kandidato tiesiog nebuvo.

„Mes pasiūlėme patį geriausią galimą kandidatą į šitą postą. Kadangi jis prezidentui nebuvo priimtinas, kiti kandidatai, kurie galbūt buvo aptarinėjami, tikriausiai nebuvo tokie tinkami, kaip pirmas – Luko Savicko – pasiūlymas. Manau, kad problema – nėra tinkamesnio. Kai atmeti tinkamiausią, po to sunku kitą patvirtinti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo tvirtinimu, tai nėra valdančiųjų principo klausimas.

„Mes siūlėme patį tinkamiausią. Ne mūsų principas, juk ne mes renkamės, čia prezidentas renkasi“, – teigė LVŽS lyderis.

Pasak R. Karbauskio, šalies vadovui buvo pasiūlytos ir kitos kandidatūros.

„Man atrodo, kad buvo pasiūlyta, bet tiesiog netinka“, – pridūrė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
juk ekonomikos nera viskas isvogta ir vagiama tai nera ka skaiciuot geriau slept kad nereiketu kaip Jakeliuna komandi/ruot i eurobardaka nes tiesa akis bado?...

Jo

Jo portretas
Kam ekonomikos ministras jei ekomikis nėra, einan link policinės vakstybės geruau dar vienas generalinus komisaras cha cha cha
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių