Quantcast

S. Skvernelis: galbūt šią savaitę paaiškės kokia nors kandidatūra į ministrus

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad galbūt dar šią savaitę paaiškės dar kokia nors kandidatūra į laisvą ministro postą, tačiau bet kokiu atveju naujų ministrų priesaika Seime galima tik kitų metų sausio 11 d.

„Galbūt šią savaitę dar kokia nors pavardė paaiškės, dabar turime situaciją, kad bet kokiu atveju artimiausia galima priesaika naujų ministrų bus sausio 11 dieną“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Kandidatų į ministrus pavardes S. Skvernelis ketina paskelbti tik tada, kai jas suderins su prezidente Dalia Grybauskaite.

„Pavardes aš komentuosiu, kai suderinsiu su prezidente. (...) Mes norime su prezidente parinkti patį geriausią kandidatą į bet kurio ministro poziciją. Abudu stengiamės tą padaryti“, - sakė S. Skvernelis.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad yra informuotas apie galimus kandidatus į ministrus, tačiau atskleisti jų pavardžių nesutinka.

„Neatskleisiu, atskleis premjeras. Aš manau, kad šią savaitę pateikimas įvyks, ir mes turėsime žinių ir apie kitus ministrus“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė Mindaugą Kvietkauską į kultūros ministro pareigas. Ministerijai jis pradės vadovauti prisiekęs Seime.

Kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson pradėtus darbus ministerijoje turės užbaigti gruodžio 21 dieną.

Kol kas neaišku, kas užims švietimo ir mokslo bei aplinkos ministrų postus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių