Quantcast

S. Skvernelis: FNTT vadovo pavaduotojas turės galimybę pasitempti

  • Teksto dydis:

Fizinio pasirengimo reikalavimų neišlaikęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovo pavaduotojas Šarūnas Rameikis galės testą pakartoti, sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Trečiadienį žurnalistams ministras teigė nematantis problemos, kad Š.Rameikiui nepavyko testo išlaikyti iš pirmo karto - esą visiems pasitaiko, o teisės aktai leidžia patikrinimą po trijų mėnesių pakartoti.

„Procedūra, kiek aš prisimenu, jei kažkam kažkas nepavyko, yra numatytas trijų mėnesių laikotarpis, per kurį galima pasitempti ir pakartoti tą procesą. Manau, kad visiems problemų būna, nereikia daryti kažkokių išvadų, pasitobulins per tris mėnesius ir bus gerai“, - Prezidentūroje sakė S.Skvernelis.

Taip pat jis pažymėjo, jog fizinio pasirengimo reikalavimus būtina išlaikyti ir vadovams, taip rodant pavyzdį eiliniams pareigūnams.

„Pirma privalo visi vadovai įvykdyti tuos orientyrus, privalo vadovai rodyti pavyzdį pareigūnams, sugebėti ir prabėgti, ir į taikinį pataikyti, ir visa kita. Manau, kad tai yra labai geras pavyzdys jų pavaldiniams“, - kalbėjo ministras.

Naujienų portalas alfa.lt pranešė, kad FNTT direktoriaus pavaduotojas Š.Rameikis ir vėl turi problemų su reikalavimais einamoms pareigoms. Neseniai FNTT direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus pavaduotojas buvo praradęs leidimą dirbti su slapta informacija, laiku nesutvarkius dokumentų dėl leidimo pratęsimo, o dabar paaiškėjo, kad neatitinka pareigūnams keliamų fizinio pasirengimo reikalavimų.

Vidaus tarnybos statutas nustato, kad pareigūnas privalo nuolat būti einamoms pareigoms būtinos parengties. Pareigūnų fizinio pasirengimo taisyklės sako, kad pareigūnų fizinio pasirengimo reikalavimai keliami visiems vidaus tarnybos sistemos pareigūnams. Fizinio pasirengimo ir atitikties papildomiems reikalavimams, susijusiems su fiziniais ir praktiniais gebėjimais eiti tam tikras pareigas, patikrinimas atliekamas ne rečiau kaip kartą per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių