Quantcast

S. Skvernelis dėl J. Narkevičiaus: prezidentui jau viską paaiškinau

Premjeras Saulius Skvernelis su prezidentu Gitanu Nausėda pirmadienį žada aptarti susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus klausimą.

„Kol kas nekomentuosiu prezidento pasisakymo – pirmadienį su juo susitiksime ir aptarsime, tame tarpe ir šitą klausimą“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis sako trečiadienį su G. Nausėda kalbėjęs telefonu ir nusprendęs prezidento pasitikėjimą praradusio ministro klausimą aptarti akis į akį.

Vyriausybės vadovas teigė, kad jo moralinė nuostata keistųsi tik tuo atveju, jei minėti priekaištai pasitvirtintų.

Dėl asfaltuojamo kelio šalia savo namų kritikuojamas S. Skvernelis sako dėl to jau pateikęs prezidentui visus paaiškinimus.

„Prezidentui jau kažką paaiškinau, nebematau daugiau, ką aiškinti“, – sakė jis.

Prezidentui jau kažką paaiškinau, nebematau daugiau, ką aiškinti.

Anot jo, ministro galimo brakonieriavimo istorija jau paneigta. Premjeras taip pat tvirtina gavęs raštišką J. Narkevičiaus paaiškinimą ir 2016 metų lapkričio mėnesio sudarytą sutartį dėl buto su Seimo kanceliarija, kurioje ministras neneigia turintis nekilnojamojo turto Vilniuje arba arčiau nei 25 kilometrai atstumu ir kad viešbutyje gyvens su žmona ir dukra.

Tuo metu pietūs ir vakarienė, anot jo, buvo apmokėti, nes tai buvo kelių valstybių Vyriausybių atstovų, valstybinių įmonių oficialūs susitikimai.

„Jei  bus nustatyta, kad negalėjo oficialių pietų arba vakarienės naudoti atstovavimui užsienyje lėšų, tai bus didelė problema“, – sakė Vyriausybės vadovas.

J. Narkevičių iš pareigų trauktis raginantis G. Nausėda sako, kad jo buvimas pareigose diskredituoja Vyriausybę. Ministras  sulaukė kritikos dėl „Lietuvos pašto“ valdybos atleidimo, kai kurių kelių tvarkymo finansavimo ir gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

Pats politikas sako, kad prieš jį vykdomas organizuotas puolimas, kuris prasidėjo, kai jis ėmė domėtis „Lietuvos pašto“ ir „Lietuvos geležinkelių“ problemomis.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisidėjusi prie valdančiosios koalicijos.

S. Skvernelis kritikuojamas dėl Vyriausybės sprendimo skirti Vilniaus rajono savivaldybei papildomus 300 tūkst. eurų kelių tvarkymui, kai visus šiuos pinigus savivaldybė numatė vienam keliui, vedančiam pro premjero namus, asfaltuoti. S. Skvernelis tvirtina niekada nesikišęs į Upės gatvės Smiglių kaime asfaltavimo klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seb

Seb portretas
Pastui vadovauja buvusi seb darbuotoja. Tai kazi cia yra kokiu sasaju.

...

... portretas
O 'aiškinai' su brendžio dėžute?.. :s

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Skvernelis nekaltas, jo liga kalta - pirma, jo kvailą galvą paliko plaukai, o paskui iš plikos galvos ir paskutiniai proto likučiai išgaravo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių