Quantcast

S. Skvernelis dar nenusprendė, ar bus „valstiečių“ sąrašo vedlys

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako kol kas negalintis duoti atsakymo, ar priims Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kvietimą vesti partijos sąrašą per Seimo rinkimus.

Premjeras taip pat pabrėžė, kad jei apsispręs dalyvauti politikoje, tai darys kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

„Šiandien negaliu duoti atsakymo. Jau esu minėjęs: jei apskritai apsispręsiu toliau dalyvauti politikoje, tai darysiu kartu su LVŽS“, – feisbuke parašė S. Skvernelis.

„Svarbu matyti, kokia bus partijos rinkimų programa, kokie pagrindiniai tikslai ir įsipareigojimai Lietuvos žmonėms, galiausiai kokie žmonės eis tų tikslų įgyvendinti“, – pridūrė jis.

Šiandien negaliu duoti atsakymo. Jau esu minėjęs: jei apskritai apsispręsiu toliau dalyvauti politikoje, tai darysiu kartu su LVŽS.

S. Skvernelis sakė esąs dėkingas už siūlymą vesti partijos sąrašą – jo teigimu, „tai visų ketverių Vyriausybės darbo metų įvertinimas“.

Apie siūlymą S. Skverneliui būti pirmuoju numeriu rinkimų į Seimą sąraše penktadienį pranešė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis po partijos tarybos posėdžio.

„Jeigu Saulius Skvernelis dalyvaus rinkimuose ir galės, logiška būtų, kad jis užimtų tą pačią poziciją kaip ir praėjusiuose rinkimuose, nes jo reitingas yra aukščiausias“, – žurnalistams Kaune sakė R. Karbauskis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

R. Karbauskis: jei S. Skvernelis negalėtų, sutikčiau ir pats

R. Karbauskis, reaguodamas į S. Skvernelio pareiškimą, kad jis dar nežino, ar sutiktų vesti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą vyksiančiuose Seimo rinkimuose, tvirtina, kad premjeras neapsisprendžia ne dėl dalyvavimo partijoje, o dėl savo sveikatos. R. Karbauskio teigimu, jei visgi premjeras LVŽS rinkimuose vesti negalėtų, pirmuoju numeriu sąraše, ko gero, būtų įrašytas jis pats.

„Matyt, aš esu žinomiausias iš visų likusių žmonių mūsų sąraše“, – pabrėžia šiuo metu nepalankiausiai šalyje vertinamas politikas.

„Saulius Skvernelis nėra apsisprendęs ne dėl dalyvavimo, bet dėl sveikatos. Tai jis labai aiškiai ir pasako. Jis juk sako, kad, jei jis eis į rinkimus, tai jis eis su Valstiečių žaliųjų sąjunga“, – paprašytas pakomentuoti pirmadienį premjero išsakytą poziciją Eltai teigė R. Karbauskis.

Kartu politikas akcentavo, kad šiuo metu apskritai jokio pasiūlymo premjerui nėra pateikta. Jo teigimu, žiniasklaida tiesiog išpūtė jo pasvarstymus apie logiką, kokios LVŽS turėtų laikytis vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Matyt, aš esu žinomiausias iš visų likusių žmonių mūsų sąraše.

R. Karbauskis pabrėžia, kad penktadienį po Kaune vykusio „valstiečių“ Tarybos posėdžio jis premjerui pateikė ne pasiūlymą, tačiau tik pasamprotavo, žurnalistui uždavus konkretų klausimą.

„Tiesiog atsakydamas į klausimą, kas vestų sąrašą, aš pasakiau, kad pagal logiką jį galėtų vesti tas, kurio reitingas yra aukščiausias, o tai yra Saulius Skvernelis. Bet tai dar nieko nereiškia, tokio sprendimo nepriiminėja Ramūnas Karbauskis, nepriiminėja ir Saulius Skvernelis – tai nusprendžia partijos Taryba, kuri šio klausimo dar net nesvarstė“, – aiškino R. Karbauskis.

„Aš tik apie sprendimo logiką pakalbėjau, jokio sprendimo nėra“, – pridūrė jis.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, jei visgi S. Skvernelis rinkimuose su LVŽS nedalyvautų, naujų veidų partijos sąrašui nebūtų ieškoma. Politikas teigia, kad tokiu atveju greičiausiai sąrašą vestų pats.

„Jeigu Saulius Skvernelis negalėtų, tokiu atveju arba aš vesčiau, arba būtų kažkoks kitas sprendimas. Bet, ko gero, logiška būtų, jei aš vesčiau... Matyt, aš esu žinomiausias iš visų likusių žmonių mūsų sąraše“, – tvirtino R. Karbauskis.

Apskritai LVŽS pirmininkas pabrėžė, kad rinkimuose jo vedamai partijai naujų lyderių nereikia, esą 2016 m. valdančiąją daugumą formavusi komanda jau dabar dirba labai gerai.

„Mes turime labai stiprią komandą, kuri per tuos trejus praėjusius metus išugdė svarbius gebėjimus ir patirtis. Mums nėra reikalo ką nors kviesti, nes mums nereikia įrodinėti, kad mes darysime kažką kitaip, nei darėme iki šiolei. Mes tęsime pradėtus darbus“, – pažymėjo R. Karbauskis, pridurdamas, kad už „valstiečius“ nėra prasmės balsuoti tiems, kuriems tiesiog nepatinka ši valdančioji partija.

„Jei mes tokie, kokie esame, nebetinkame – tai tokiu atveju už mus balsuoti nėra prasmės“, – apibendrino politikas.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ gruodžio 10–21 dienomis atliktų apklausų duomenimis, S. Skvernelį palankiai vertina 42 proc. piliečių, o nepalankiai – 47 proc. Tuo metu R. Karbauskį šiuo metu palankiai vertina 16 proc. respondentų ir 76 proc. į šį politiką žiūri skeptiškai. Jis yra prasčiausiai vertinimas politikas Lietuvoje apskritai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paskaicius

paskaicius portretas
visus kom darosi slykstu matyt kokie jie pusiau lygus su runkelmastymu 1 uzkieteje ciniski melagiai su stazu kiti juos palaikantys /suniukai/ nemokantys dargi padoriai isreiksti minti tuo parodant su kokiu /elitu/ mes gyvenam ir kokia /supermafija/ valdo si zemes lopineli kuris nezinia kam priklauso gal socblinkei ar brudauskui o gal tomvunderkindas nori buti pranasu ? juk ejo hitleris stalinas mao kas sekantis? dabar turime savo /svieto lygintoja/ ir kas,,,?.... ogi tas pat ir dar su /avansu/ i priki tik nezinia i kuria puse nes musu /SENJORU/ puse jau aiski 3.5 eu ir dekingi p. ir /vyriausybei/ uz toki /nesavanaudiska/ dosnuma karmos desnis sulygins ........

reikia skubėti

reikia skubėti portretas
Laive skylė didžiulė, vairininkas pabėgo. Bocmanui nereikia delsti. Oi, žuvėdra baltoji, gelbėk audroj mane...

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Skverneli, nesimaivyk. Kur tu geriau rasi? Tu, tiesiog, Dievo duotas vedlys gandragalvių partijai, galintis ją nuvesti tiesiai į artimiausias politinių lavonų kapines.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių