Quantcast

S. Skvernelis apie vizitą Izraelyje: tikrai davė didelės naudos

Premjeras Saulius Skvernelis sureagavo į prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius, kad jo vizitas Izraelyje neva atnešė daugiau žalos nei naudos. Pasak jo, šis vizitas tikrai davė didelę naudą ir Lietuvai buvo atstovaujama bei ginami jos interesai.

„Reikėtų jos geriausiai paklausti, kas yra kritika, mes kalbame apie žalą ir naudą. Manau, kad tai esminis partneris kalbant apie Artimuosius Rytus, esminis partneris kalbant apie saugumo dimensiją, labai svarbus kalbant apie ekonominius ryšius. Svarbus partneris žiūrint per istorinę retrospektyvą (...) Aš manau, kad yra svarbu ir kalbant apie to regiono saugumą ir geopolitinius sprendimus, kuriuos daro Izraelio Valstybė. (...) Aš manau, kad tas vizitas tikrai davė didelę naudą. (...) Buvo susitikta su litvakų bendruomene, ir tikrai nėra paprasta bendrauti su ta auditorija, kalbėtis. Buvo susitikimas ir su šalies prezidentu (...) Manau, kad buvo Lietuvai atstovauta ir ginami jos žmonių interesai“, - sakė premjeras.

Reikėtų jos geriausiai paklausti, kas yra kritika, mes kalbame apie žalą ir naudą.

Po premjero S. Skvernelio vizito Izraelyje Lietuva iš Palestinos gavo notą. Palestina yra nusivylusi, kad praeitą savaitę vykusio S. Skvernelio vizito Izraelyje metu premjeras taip ir neapsilankė Palestinoje.

Palestiniečiai piktinasi, kad S. Skvernelį vizito Rytų Jeruzalėje metu lydėjo Izraelio ambasadorius. Pasak Palestinos, taip Lietuva pažeidė tarptautinės teisės normas ir bendrą Europos Sąjungos politiką.

Toks premjero vizitas, pasak prezidentės, atnešė daugiau žalos nei naudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Jeigu didelės naudos norėtume daugiau iš Rusijos,pasiūskime ten su Skverneliu daugiau mentų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių