Quantcast

S. Skvernelis apie A. Šukstos atsistatydinimą: apgailėtina, kai garą bandoma nuleisti duodant kraujo

Sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui tvirtinant, kad jis neketina pasitraukti iš užimamų pareigų po kilusio skandalo dėl „Kitokių pasikalbėjimų“ laidos, iš ministro patarėjos pareigų atsistatydino Aistė Šuksta. Opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis tokią skandalo atomazgą vertina itin skeptiškai.

„Aš manau, kad apgailėtina, kai aukoja darbuotoją, norint išsaugoti savo sveiką kailį. Čia tikrai yra ne kažkokios patarėjos atsakomybės sritis, o ministro atsakomybė“, – Eltai tvirtino S. Skvernelis.

Parlamentaro vertinumu, toks ministro patarėjos „paaukojimas“ tėra bandymas numalšinti visuomenėje kilusią reakciją.

„Tai yra tiesiog bandymas nuleisti garą, duoti kažkiek kraujo, galvojant kad viskas ims ir nurims. Tikrai taip nėra“, – pridūrė jis.

Tačiau ekspremjeras nemano, kad pokyčiai A. Dulkio komandoje gali pagerinti jau kurį laiką kritikuojamą sveikatos ministerijos komunikaciją.

„Komunikacija, aišku, svarbu, bet ir pačio ministro komunikacija profesionali ir kompetentinga. Net jeigu pakeisi gerais viešųjų ryšių atstovais, vis tiek tai nepakeis pačio ministro kalbėjimo, sprendimų ir komentavimo“, – įsitikinęs frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas.

Politikas taip pat akcentavo, kad dėl šio skandalo jis laukia ir šalies vadovo Gitano Nausėdos reakcijos.

„Reikia sulaukti ir prezidento vertinimo. Kitus politikus jis vertindavo dėl kotleto valstybės įmonių diplomatiniuose pietuose, tai dabar tegul pavertina ar dar nori kada nors matyti jį (A. Dulkį – ELTA) Prezidentūroje ar ne“, – pabrėžė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad penktadienį buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo informacija, kad SAM įsipareigojo sumokėti 12 tūkst. eurų „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjams už laidą, kurioje dalyvautų ministerijos visuomeninis konsultantas Edgaras Kulikauskas, prisistatantis Ciniško chirurgo pseudonimu.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys penktadienį žurnalistams komentavo, jog pinigai yra skiriami kūrėjams, o ne visuomeniniam patarėjui.

„Edgaras Kulikauskas yra tiktai mano visuomeninis patarėjas. Mane domina ir netradicinės žiniasklaidos ir medijos priemonės, jis labai aktyviai kalba ir pasisako pandemijos klausimais socialiniuose tinkluose ir kitur, tai kartais man yra gerai išgirsti jo įžvalgas, kas vyksta toje erdvėje, nes pats nespėju visko žiūrėti“, – kalbėjo ministras.

Anot jo, paslauga pirkta viešųjų pirkimų būdu, „ir jei sąžiningai mokėta kūrėjams, tai aš tiktai galiu pasidžiaugti“.

Po įvykusio skandalo M. Bertulis „Facebook“ pranešė, jog atsisako, kad SAM pervestų pinigus, kadangi sąskaita dar nebuvo apmokėta. „Ir dedu riebų tašką ateities darbams su valdžios įstaigomis“, – rašė „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjas.

Pirmadienį, po šio įvykio, iš užimamų pareigų paskelbė pasitraukianti ministro patarėja A. Šuksta.

„Šiandien atsistatydinu iš ministro Arūno Dulkio patarėjos pareigų. Prisiimu atsakomybę už esamas ir galimas pasekmes, kurias sukėlė mano priimti sprendimai dėl SAM komunikacijos“, – paskelbė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

už n e t i n k a m ą pinigų panaudojimą MINISTERIJOJE

už n e t i n k a m ą pinigų panaudojimą MINISTERIJOJE portretas
t i e s i o g i a i atsakingas ministras DULKYS, todėl jokios PATARĖJOS jo i š g e l b ė t i negali --visi tiesioginiai nusikaltę -- ATLEIDŽIAMI be jokių i š l y g ų , o ministras--kodėl leido pavaldiniams VOGTI, padarant ŽALĄ valstybe

Klanas

Klanas portretas
Sirsiu lizdas. Baudziavos istatymai…

>>>To Vištos Walmora \\\\\.../////

>>>To Vištos Walmora  \\\\\...///// portretas
>>>Gaidžio prote nenurodinėk,atsirado tūpas cenzūruotojas,nepatika neskaityk.O man patinka,jei kokiam koncerviniam gaidžiui patampau už kiaušių.---Su pagarba, gyvanašlė Višta,
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių