Quantcast

S. Skvernelis apie pirmus rezultatus: rezultatas neblogas, bet tai tik kelio pradžia

Premjeras Saulius Skvernelis sako neblogai vertinantis pirmuosius rinkimų rezultatus, tačiau pažymi, kad išvadas daryti dar anksti ir būtina sulaukti rezultatų iš didžiųjų miestų.

„Man atrodo, jie yra geresni nei buvo galima tikėtis. Aišku, dar nėra didžiųjų miestų, Vilniaus ir Kauno ypač, kur korekcijos natūralu, kad bus, ir bus aišku, į kurią pusę“, – žurnalistams „valstiečių“ štabe sostinėje sakė premjeras.

„Rezultatas neblogas, bet tai tik kelio pradžia“, – teigė jis.

Premjeras pridūrė, kad jeigu „valstiečiai“ po galutinių rezultatų išliks pirmoje arba antroje vietoje pagal surinktus balsus, tai būtų „fantastinis rezultatas“.

S. Skvernelis kol kas nesiryžo vertinti savo galimybių antrą kadenciją eiti Vyriausybės vadovo pareigas, tačiau jeigu taip nebūtų, jis teigė nenorintis imtis ministro portfelio.

„Aš gal geriau pabūčiau, pasinaudočiau ta galimybę teisėkūros procese dalyvauti Seime, nes Vyriausybėje jau tikrai buvau, o tokiu Seimo nariu kaip ir nepabuvau“, – kalbėjo premjeras.

Jis sakė svarstysiantis tokiu atveju dirbti Teisės ir teisėtvarkos arba Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete.

„Jeigu taip krypstant į detales, tai matau save Teisės ir teisėtvarkos arba Nacionalinio saugumo (komitetuose – BNS), – teigė S. Skvernelis.

„Reikia į Seimą patekti pirmiausia“, – pridūrė jis.

Pokalbiai dėl koalicijos – pirmadienį

Pasak „valstiečių“ sąrašo lyderio, rinkimų naktį pokalbių dėl koalicijos nereikėtų tikėtis.

„Aš manau, kad šiąnakt dar tikrai ne. Kiek žinau, Ramūnas (Karbauski, „valstiečių“ lyderis – BNS) irgi miegoti eis, man rytoj į darbą reikia, tai tą patį padarysiu“, – kalbėjo premjeras.

Jis teigė, kad „bent jau pasikalbėti su potencialiais partneriais“ būtų galima pirmadienį dėl centro-kairės koalicijos.

S. Skvernelis tikino, kad būsimos koalicijos kontūrams svarbu ir tai, ar peržengs 5 proc. barjerą Lietuvos lenkų rinkimų akcija bei „socialdarbiečiai“.

Nustebino Laisvės ir Darbo partijos

S. Skvernelis taip pat teigė esantis nustebęs Laisvės partijos rezultatais, ji, pagal pirmuosius rezultatus, peržengtų 5 proc. ribą.

„Akivaizdžiai nustebino Laisvės partija. Jeigu tokia tendencija išliks, dar Vilnius nesuskaičiuotas, jau dabar yra 5 procentai. Vilnius sustiprins pozicijas, man atrodo, tai, ko gero, tai bus didžiausia staigmena“, – sakė S. Skvernelis.

Reikia į Seimą patekti pirmiausia.

Pasak jo, stebina ir Darbo partijos rezultatas, ji kol kas trečioje vietoje.

„Irgi stebina, to nereikia slėpti. Tas kažkelintas atgimimas, jau praėjo ketveri metai, kai jie buvo valdžioje“, – kalbėjo „valstiečių“ sąrašo lyderis.

Jis tvirtino sunkiai įsivaizduojantis, kad Vyriausybei galėtų vadovauti Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

„Kol kas turbūt apie tai sunku kalbėti, bet visko būna“, – svarstė S. Skvernelis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 1082 apylinkėse iš 1989, už „valstiečius“ balsavo 21,59 proc. rinkėjų, ir tai kol kas jiems duotų 19 mandatų iš 70-ties daugiamandatėje apygardoje.

Antroje vietoje yra opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 17,12 proc. balsų, tai jiems kol kas žada 15 mandatų.

Trečioje vietoje yra per praėjusius rinkimus daugiamandatėje barjero neperlipusi Darbo partija su 13,23 proc. balsų ir 12 mandatų.

Ketvirta būtų opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija, ji šiose apylinkėse surinko 10,8 proc. rinkėjų balsų ir gautų dešimt mandatų.

Pirminiais duomenimis, pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija perkopia 5 proc. barjerą su 5,79 proc. rinkėjų balsų ir galėtų tikėtis penkių mandatų.

Opozicinis Liberalų sąjūdis šiose apylinkėse surinko 5 proc. balsų ir gautų penkis mandatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGIS

TAIGIS portretas
LIETUVOS PABAIGOS PRADŽIA......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių