Quantcast

S. Skvernelis apie krizės tyrimą Seime: reikia pasidaryti išvadas

  • Teksto dydis:

Prieš dešimtmetį kilusios ekonominės krizės tyrimas galėtų padėti išvengti galimų praeities klaidų ateityje, sako premjeras.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) pradėjus tyrimą, Saulius Skvernelis atmeta svarstymus dėl šių veiksmų politinės potekstės.

„Negali komisijų veikla žiūrėti retrospektyviai, ieškoti kaltų, persekioti. Tačiau jeigu yra noras, o aš bent matau tą norą, išsiaiškinti sistemines priežastis, klaidas – kalbant apie tą pačią krizę,  ir iš to padaryti išvadas, nes istorija sukasi ratu, ekonomikos ciklai irgi kartojasi, ir nepadarę išvadų mes vėl ant to paties grėblio galime užlipti. (...) Matau tame prasmę, reikia pasidaryti išvadas“, – Žinių radijui ketvirtadienį  sakė S. Skvernelis.

Negali komisijų veikla žiūrėti retrospektyviai, ieškoti kaltų, persekioti. Tačiau jeigu yra noras, o aš bent matau tą norą, išsiaiškinti sistemines priežastis, klaidas.

Jis nesiėmė vertinti per krizę vykdytos Lietuvos skolinimosi politikos, tačiau pabrėžė didelę Lietuvos skolos naštą.

„Turime beveik apie 600 mln. eurų kasmet tiktai skolos aptarnavimo išlaidoms. Tai (jeigu – BNS) būtų pasiskolinta kitomis sąlygomis, ta našta būtų mažesnė ir nebūtų tokio spaudimo dabar. Bet, dar kartą sakau, negaliu tvirtinti, ar tai buvo klaida, ar ne klaida. Tam ir yra komitetas (...) Mes, Vyriausybė, tikimės iš tos medžiagos pasidaryti atitinkamas išvadas“, – sakė S. Skvernelis. 

Premjeras teigia nematantis tyrime politinės potekstės ir gyrė Biudžeto ir finansų komiteto ir jo vadovo Stasio Jakeliūno pastangas. 

„Nematau, tikrai. Žinant Stasį Jakeliūną (BFK pirmininką – BNS) kaip asmenybę (...). Dėl šio žmogaus padorumo ir sąžiningumo neturėjau ir neturiu abejonių ir manau, kad tikslas, kurį išsikėlęs komitetas, yra būtent toks, apie kurį ir pasakiau“, – sakė S. Skvernelis.

Seimas pavasarį įpareigojo BFK ištirti, kaip ankstesnės vyriausybės tvarkė šalies finansus nuo 2005 metų. Komitetas analizuos dešiniųjų ir kairiųjų politinių jėgų, buvusių valdžioje nuo 2005 metų, veiklą valdant šalies finansus. Tyrimą planuojama baigti iki 2019 metų balandžio 15 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam --cirko-- pasitikrink durnyne ablauche....

tam  --cirko--  pasitikrink  durnyne  ablauche.... portretas
ir eik pas konservatdegeneratus paprasyt pensijos didesnes =--[gali tiesiai eit pas Kabyliu ir Grybauskaite su lansbirkiu]

Vilei

Vilei portretas
Tave nuskriaudė?Ir dar dabar ubagiškai gyveni,nes nuskriaudė konservatoriai?Gal konservatoriai kalti kad esi visiška mažaraštė?Paprašyk kokio pradinuko,kad suskaičiuotų,kiek savo rašliavoj pridarei klaidų.

Klausimas

Klausimas portretas
Skvernelis jau visiškai sukarbauskėjo.Įdomu,kas verčia padlaižauti tam žemgrobiui?Kad Širinskienė vos ne keliais šliaužoja apie jį,nestebina-matyt,yra už ką,bet kad buvęs policininkas jo bijo...Matyt, irgi yra dėl ko.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių