Quantcast

S. Skvernelis ir toliau mano, kad A. Bilotaitė turėtų atsistatydinti: trūksta elementarios patirties

Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis nekeičia praėjusią savaitę išsakytos pozicijos, kad vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė turėtų trauktis iš pareigų, kadangi, jo nuomone, nelegalių migrantų krizė šiuo metu valdoma „pavėluotai, besiblaškant, chaotiškai“.

„Kad ta krizė bent būtų valdoma, tada būtų galima kalbėti. Iššūkis toks neeilinis, bet, ypač pradžioje, matyt, visi mes pasigedome pakankamai ryžtingų, subalansuotų, apgalvotų, nuoseklių Vidaus reikalų ministerijos veiksmų. Ar tai būtų komunikacija su gyventojais, sprendimai, kokios taktikos laikosi mūsų specialiosios tarnybos, ar tai būtų labai aiškiai, pagal aiškius kriterijus pasirinkti migrantų apgyvendinimo tikslai. Galiausiai, kokiu mastu mes giname savo sieną“, – trečiadienį LRT radijui sakė S. Skvernelis.

Politikas įsitikinęs, kad vidaus reikalų ministrei daugelyje sričių trūksta patirties.

„Matyt, elementarios, vadybinės, valstybinės patirties trūkumas, blaškymasis tą krizę tik gilino“, – įsitikinęs jis.

Tačiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narys įsitikinęs, kad migrantų krizės akivaizdoje opozicija išlieka gana konstruktyvi ir teikia siūlymus šiai situacijai spręsti.

Blaškymasis tą krizę tik gilino.

„Pakankamai daug racionalių pasiūlymų teko ir man pateikti, pakentėjus gana ilgai ir tikintis, kad galbūt kažkas vyks. Tie pasiūlymai beveik visi yra įgyvendinti arba įgyvendinami“, – tvirtino opozicijos lyderis.

Reaguodamas į valdančiųjų išsakytą mintį, kad opozicija šios krizės metu turėtų ne kritikuoti, o padėti, „valstietis“ priminė, kaip konservatoriai ir visa buvusi opozicija elgėsi buvusios daugumos atžvilgiu, kai ši susidūrė su tuomet dar nauja COVID-19 pandemija.

„Ponia Bilotaitė galėtų prisiminti pirmąją pandemiją ir kaip opozicija tuo metu elgėsi Vyriausybės atžvilgiu. Tikrai mes taip nesielgiame, bent jau didžioji dalis opozicinių partijų, frakcijų teikia racionalius, konkrečius pasiūlymus, o tuo metu, kai mums teko susidurti, buvo beatodairiška kritika, tikrai tokios konstruktyvios pagalbos nesulaukėme. Kaip visada, politikoje lazda turi du galus“, – priminė S. Skvernelis.

S. Skvernelis: tarp konservatorių yra žmonių, galinčių sėkmingiau valdyti migrantų krizę

Vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei atsistatydinti siūlantis Seimo opozicijos lyderis Saulius Skvernelis sako, kad tarp Seimo konservatorių yra žmonių, galinčių sėkmingiau valdyti migrantų krizę.

„Tikrai tarp konservatorių yra žmonių, kurie galėtų gerokai sėkmingiau šitą krizę valdyti“, – BNS trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Tačiau pavardžių buvęs premjeras neįvardino.

„Žinoma, bet jeigu aš įvardinčiau kažkokią pavardę, tai kažkas sakytų, kad čia opozicijos kandidatas ir žmogui karjerą sugadinčiau. Tikrai matau, kad yra tarp valdančiųjų ir Seimo narių, kurie tikrai galėtų tą poziciją užimti, bet čia yra ministrės pirmininkės ir prezidento prerogatyva, jų argumentai“, – teigė parlamentaras.

„Natūralu, kad Vyriausybės vadovas gina kiekvieną savo ministrą, aš irgi taip dariau“, – pridūrė jis.

Opozicijos lyderis taip pat teigė manantis, kad migrantų krizės metu, kai reikalingas maksimalus susitelkimas, vidaus reikalų ministro portfelis turėtų būti deleguojamas būtent didžiausiai valdančiųjų jėgai parlamente.

Pasak S. Skvernelio, nepaisant visų pastangų, konservatorei A. Bilotaitei krizės valdymas ir sprendimų priėmimas yra per sunkus.

„Visiškas nepasiruošimas, savalaikių sprendimų nepriėmimas, blaškymasis, nebendravimas ir nekomunikavimas su visuomene, įtampų kėlimas šalies viduje kalbant apie bendruomenes, išvadinimas visokiais antivalstybiniais elementais ir panašūs dalykai, neapsisprendimas dėl taktikos, kaip turi elgtis mūsų tarnybos saugant mūsų sieną, kaip turi būti elgiamasi su nelegaliais migrantais – jų apgyvendinimas, apsauga ir visa kita“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Pasieniečiai patapo vos ne apgyvendinimo, komunalinių paslaugų tarnyba vietoj to, kad saugotų valstybės sieną, tinkamų rezervų nepasitelkta, sprendimų nepriėmimas kalbant apie viešuosius pirkimus ekstremaliosios situacijos metu – tiek dėl apgyvendinimo paslaugų, tiek dėl infrastruktūros, tai iš tiesų atrodo, kad kartais geri sprendimai daromi, bet gerokai pavėluoti“, – vardino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudvika

Liudvika  portretas
Čia reikia geros vyriškos rankos,o ne tos vištos kuri nemoka net gerai sudėlioti sakinius.Tokią jau senai reikėjo vyti,nes kiek pridarė šaliai nuostolių.O ir ši valdžia kiek ji pridarė ir pridarys mūms skriaudos.

Anonimas

Anonimas portretas
Ir kvailam aišku ,kad ji nieko nesugeba,bet tai nesvarbu. Reikia kuo ilgiau išsilaikyti ministrė poste dėl atlyginimo. Juk tai materialinė gerovė ,savanaudiškumas Šlapia višta stovi išsižiojus ir be jokios gėdos kažką murma po nosimi. Visa kita nesvarbu

Anonimas

Anonimas portretas
Palaikau ministrę, nes, visi supranta, kad ši krizė neeilinė, o po lengvo šoko, juk ne taip paprasta viską teisingai atlikti. Manau, ji puikiai prisitaiko prie kintančios situacijos ir tikiu, kad jai viskas pasiseks.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių