Quantcast

S. Skvernelio partijos suvažiavime pristatys iniciatyvą steigti jaunimo organizaciją

Šeštadienį vyksiančio Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamojo suvažiavimo metu jaunieji partijos nariai pristatys iniciatyvą steigti Jaunųjų demokratų sąjungą, kurios atstovė yra Fausta Roznytė, anksčiau ėjusi Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos (LSDJS) Vilniaus miesto skyriaus pirmininkės pareigas.

„Manau, bus pritarta jaunų mūsų partijos žmonių iniciatyvai kurti tokią organizaciją. Ji pati gal ir nebus įkurta, bet ta iniciatyva bus pristatyta ir suvažiavimas arba palaimins, arba nepalaimins. Bet kad pati organizacija būtų įkurta, tai ne, nes kūrimo procesas yra atskiras veiksmas“, – Eltai teigė vienas iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigėjų Seimo narys Linas Kukuraitis.

„Ir narių skaičius, ir visi kiti dalykai ryškės tada, kai organizacija jau bus kuriama arba įkurta. O kol kas daugiau tai yra išreikšta iniciatyva, numatytos tam tikros šios organizacijos veiklos sritys ir siekiai“, – taip pat teigė jis.

Pasak politiko, iniciatyvos steigti jaunimo organizaciją ėmėsi jauni naujai kuriamos partijos „Vardan Lietuvos“ nariai. L. Kukuraitis mano, kad ši jaunųjų partijos steigėjų iniciatyva šeštadienį vykstančiame partijos steigiamajame suvažiavime sulauks palaikymo.

„Aš vienareikšmiai manau, kad tai būtų partijai naudinga, tai yra būdas ir jaunus žmones pritraukti pilietiškumo, politiškumo link ir surasti tuos kalbėjimo su jaunais žmonėmis būdus, nes partija su savo uždaviniais ne visada geba spėti parinkti tą kalbą ir tuo būdu kalbėti su skirtingo amžiaus visuomenės grupėmis“, – sakė L. Kukuraitis.

Naujai steigiamos Jaunųjų demokratų sąjungos atstovė F. Roznytė sako, kad iniciatyvos steigti organizaciją ėmėsi jaunieji partijos nariai.

„(Iniciatyvinėje grupėje – ELTA) yra ir jaunų savivaldos tarybos narių, buvusių kandidatų, taip pat yra žmonių, kurie apskritai pirmą kartą ateina į kažkokią politinę organizaciją“, – Eltai teigė F. Roznytė.

Jos teigimu, iniciatyvinės grupės branduolį šiuo metu sudaro 7-8 asmenys, kurie ir bus atsakingi už organizacijos įsteigimą, naujų narių pritraukimą.

Lūkesčių laiške, kurį planuojama pasirašyti šeštadienį vyksiančiame demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ steigiamajame suvažiavime, pažymima, kad kuriama jaunimo sąjunga siekia atliepti jaunimui aktualias problemas. Teigiama, kad pamatinės organizacijos sritys yra klimato kaita, švietimas, būsto politika ir pirmasis darbas, emocinė sveikata, jaunimo įtraukimas į demokratinius procesus.

Savaitgalį dėl naujos politinės jėgos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko posto ketina varžytis trys jos steigėjai – Seimo nariai Saulius Skvernelis ir Vytautas Bakas ir Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na jaunimas matyt neskaitė kabineto 339

Spaliukas

Spaliukas portretas
Keista Buves policininkas Galetu partijos pavadinima padaryti Kitoki Pavizdziui toki kad apjungtu visas karines ir sukarintas strukturas Dabar toki reiketu

Hitler jugen \\\\\.../////

Hitler jugen  \\\\\...///// portretas
Pidžak jugen.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių