Quantcast

S. Skvernelį nustebino S. Jakeliūno pozicija

Premjeras Saulius Skvernelis stebisi, kodėl „valstiečių“ atstovas Europos Parlamente Stasys Jakeliūnas neremia Lietuvos kandidato į Europos Komisijos narius Virginijaus Sinkevičiaus.

„Keistai atrodo, kada Lietuvoje rinkti Europos Parlamento nariai, dar daugiau, tie žmonės, kurie kartu dalyvavo Seimo rinkimuose, dirbo parlamente, kartu neišsakant iš esmės jokių rimtų argumentų, pradeda blokuoti tokią kandidatūrą“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

„Man atrodo, kad mūsų visų Lietuvos atstovų Europos Parlamente bendras tikslas būtų padaryti viską, kad kuo daugiau lietuvių, kuo daugiau lietuvių pareigūnų, lietuvių žmonių užimtų svarbias pozicijas Europos visose struktūrose – nuo komisijos, direktoratų ir iki kitų pozicijų“, – pridūrė jis.

Seimas ketvirtadienį pritarė V. Sinkevičiaus kandidatūrai į Europos Komisiją. Už ją taip pat pasisakė Vyriausybė ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Keistai atrodo, kada Lietuvoje rinkti Europos Parlamento nariai, dar daugiau, tie žmonės, kurie kartu dalyvavo Seimo rinkimuose, dirbo parlamente, kartu neišsakant iš esmės jokių rimtų argumentų, pradeda blokuoti tokią kandidatūrą.

Prieš kelias dienas S. Jakeliūnas pareiškė, kad nerems V. Sinkevičiaus kandidatūros, nes jis „dirbdamas Vyriausybėje labiau atstovauja verslui, o ne visiems Lietuvos žmonėms“.

Premjeras sakė, kad jam „iš savanaudiškų paskatų žiūrint labai gaila“ prarasti tokį ekonomikos ir inovacijų ministrą, bet reikia džiaugtis V. Sinkevičiaus galimybe daryti politinę karjerą.

„Po penkerių metų grįš, jeigu norės, tai bus ypatingai svarus, subrendęs, turintis ypatingą patirtį politikas“, – tvirtino S. Skvernelis.

Nauja Europos Komisija formuojama po gegužę vykusių Europos Parlamento rinkimų, ji pradės darbą lapkritį.

Kadenciją baigiančioje komisijoje dirba už sveikatą ir maisto saugą atsakingas komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che, ėjimas žirgu: "Prieš kelias dienas S. Jakeliūnas pareiškė, kad nerems V. Sinkevičiaus kandidatūros, nes jis „dirbdamas Vyriausybėje labiau atstovauja verslui, o ne visiems Lietuvos žmonėms“..." - eurokomisaras turi atstovaut visą Europą, taip kad jei kandidatas mažiau rūpinas lietuviais, o daugiau verslu (verslas tai labiau tarptautinis), tai vis tik pliusas kandidatui.

o

o portretas
Jakeliunas tai teisus neveltui juo atsikrate pasiunte i euroturgeli pasipinigaut taip bandydami uzciaupt tiesa kuri siai socmafijai su visais klapciukais nepatinka...

aisku

aisku portretas
1 /svarkelis/ bijo konkurento.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių