Quantcast

S. Malinauskas apie ekstremalios situacijos skelbimą: nebūtina laukti premjero

Vyriausybė sprendimą dėl ekstremalios situacijos skelbimo gali priimti ir kitą savaitę, esant visai Ministrų Kabineto sudėčiai, sako premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Kartu patarėjas patikino, kad anksčiau su visuomene atostogų planais nepasidalinęs Saulius Skvernelis šiuo metu vieši tikrai ne koronaviruso židiniu tapusioje Šiaurės Italijoje ir dar šią savaitę grįš tęsti darbus į gimtinę.

Šiuo metu Lietuvoje nėra nei Vyriausybės vadovo Sauliaus Skvernelio, nei sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos.

Visgi, akcentuoja S. Malinauskas, sprendimas dėl Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) pirmadienį deklaruoto siūlymo dėl koronaviruso grėsmės valstybės mastu skelbti ekstremalią situaciją Ministrų kabinete gali būti priimtas bet kada – sušaukus neeilinį Vyriausybės posėdį.

„Ekstremali situacija gali būti sušaukta bet kada, kai tai yra reikalinga. Tiesiog tai turi būti priimta Vyriausybė posėdyje. Įprastai posėdžiai vyksta trečiadieniais. Tačiau bet kurią dieną gali būti sušaukiamas ir neeilinis posėdis. Kitas klausimas, ar reikia skubėti, ar galima tai padaryti kitą savaitę“, – Eltai teigė S. Malinauskas.

Premjero patarėjas neatmetė galimybės, kad Vyriausybė apsispręsti dėl ekstremalios situacijos skelbimo gali ir nelaukdama, kol iš atostogų grįš S. Skvernelis.

Premjeras atostogauja ne Šiaurės Italijoje. Nemanau, kad pavojus jam kyla, nors, kalbant apie tai, kad šis virusas pakankamai greitai plinta, tai niekas nuo jo nėra apsaugotas.

„Toks sprendimas gali būti trečiadienį, bet gali būti ir taip, kad pateikus visą informaciją Ministrų kabinetui, sprendimas bus paskelbtas kitą savaitę, esant Vyriausybės visai sudėčiai, kai grįš ir sveikatos apsaugos ministras, ir ministras pirmininkas“, – teigė S. Malinauskas.

Pasak jo, tiek vienas, tiek kitas į Lietuvą grįš ketvirtadienį. Tačiau premjerui pirmoji darbo diena po kelias savaites trukusių atostogų – penktadienis. Tad dar šią savaitę Ministrų kabinetas galėtų susirinkti visos sudėties.

„Nuo ketvirtadienio ir sveikatos ministras, ir ministras pirmininkas jau bus Lietuvoje. Tad jei atsitiktų taip, kad būtų fiksuojamas pirmas (koronaviruso – ELTA) atvejis ar kad tokie atvejai atsirastų kaimyninėse valstybėse, tai jau būtų galima šaukti neeilinį Vyriausybės posėdį, kuris būtų skirtas šiam klausimui“, – teigė jis.

Pastaruoju metu koronavirusui sparčiai pradėjus plisti Šiaurės Italijoje, S. Malinauskas patikino, kad Vyriausybės vadovui, atsisakiusiam pasidalinti savo atostogų planais su visuomene, bent jau šiuo atžvilgiu grėsmė nekyla, nes jis, pabrėžė S. Malinauskas, tikrai šiuo metu nėra Šiaurės Italijoje.

„Premjeras atostogauja ne Šiaurės Italijoje. Nemanau, kad pavojus jam kyla, nors, kalbant apie tai, kad šis virusas pakankamai greitai plinta, tai niekas nuo jo nėra apsaugotas“, – teigė S. Malinauskas, pridurdamas, kad su Vyriausybės vadovu situaciją dėl koronaviruso keliamų grėsmių valstybei aptarė.

„Vakar teko su juo bendrauti ir jo poziciją perduoti ekstremalių situacijų komisijos posėdyje. Ministro pirmininko pozicija yra akivaizdi – valstybė turi būti pasiruošusi“, – premjero situacijos vertinimą Eltai perpasakojo S. Malinauskas.

VESK pirmadienį dėl koronaviruso grėsmės pasiūlė valstybės mastu skelbti ekstremalią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
PUIKIAI TVARKOSI SKVERNELIS IR VERYGA IR BAIKIT LOTI KONSERVINEI

earht king

earht king portretas
nežinojimas juk yra toligus nuliui, viso to laikotarpio, ponu, žadėtu planavimo rimtu darbu liko nulio vienetas ir matosi kad liks užmaršti visa šita kombinacija,ką žadėjom to negalima igyvendinti, paliksime kitu atėiviu planotoju grupei, juk tas tesiasi jau 30 metu, ir galo nesimato, bet tik žodis liko mes seimo komandos veikėjai esame ir toliau skandalus blogio darbus siuntinėjamę, nuo kaifošiaus pas miško jona vingiotais takais bėgamę, o situacija skelbti nebutina laukti premjerui nebūtina aišku jums tylos sakau turiu kito darbo iki valios,,, ramiai, patarėjas bus kitas penktadienis žuvies pasniko diena, supraskite priviso čia tu nenoramu, ir nekaužadu, vyti laikas , buvo va kokio plano premjeras yra numates ir savo linksma darbą suka, su šipsena,

Kis

Kis portretas
Malinauskas tikrai vertas Skvernelio patareju buti ne mazesniu ,kaip Nr 1.Jis man stinka,labai profesionaliai dursto i minkstaja visiems pokerystams.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių