Quantcast

S. Kairys kitą savaitę žada pristatyti Kultūros tarybos pirmininką

Kultūros ministras Simonas Kairys kitą savaitę tikisi pristatyti kandidatą į Kultūros tarybos pirmininkus, dėl jo turės apsispręsti Vyriausybė.

BNS ministras sakė atsirinkęs du kandidatus iš šešių, dalyvavusių atrankoje, ir su jais vykdantis galutinius pokalbius.

„Ta procedūra nėra niekaip aprašyta smulkiau, tiesiog teiksiu Vyriausybei, o ji jau priims sprendimą. Tai susiję su pretendentų esamais darbais, su daug dalykų, bet aš norėčiau kitą savaitę jau savo matymą pristatyti“, – BNS sakė S. Kairys.

Lietuvos kultūros tarybos įstatymas nenumato prievolės vykdyti specialios pirmininko atrankos. Ją S. Kairys sako daręs norėdamas daugiau skaidrumo bei didesnio kultūros sektoriaus įsitraukimo, prašė kandidatus siūlyti įvairių organizacijų.

S. Kairys teigė taip pat turintis planų stiprinti šią kultūros sektoriaus paramą administruojančią instituciją, siūlyti pokyčių dėl kultūros sektoriaus finansavimo, atsiejant finansavimą nuo konkrečių mokesčių vykdant Konstitucinio Teismo išaiškinimą.

Kultūros taryba pirmininko neturi nuo sausio vidurio, nes buvusi ilgametė vadovė Daina Urbanavičienė baigiantis kadencijai paskirta kultūros viceministre. Laikinai šiai institucijai vadovauja administracijos direktorius Mindaugas Bundza.

Pareigas naujasis Kultūros tarybos pirmininkas pradės birželio 17-ąją, kartu su naujos kadencijos taryba. Jos nariai atrinkti pernai, kai ministerijai dar vadovavo Mindaugas Kvietkauskas.

Kultūros tarybos narius ir pirmininką tvirtina Vyriausybė kultūros ministro teikimu. Tarybos nariai atrenkami per kelis etapus, dalyvaujant kultūros, meno, mokslo organizacijoms, Lietuvos kultūros ir meno tarybai ir ministerijai.

Kultūros taryba administruoja Kultūros rėmimo fondo lėšas bei kitas lėšas, skiriamas kultūros ir meno projektų daliniam finansavimui, organizuodama konkursą finansuoja kultūros ir meno projektus, taip pat skiria valstybės stipendijas kultūros ir meno kūrėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
O, ką duriniai yra buki?

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Kam ta ministerija, jei finansavimo kulturai penkmeciui neskiriama. Gal visai nukvako???

Antifa kgbistine

Antifa kgbistine portretas
Kada atsistatydins nevykeliu "vyriausybe"?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių