Quantcast

S. Kairys išvyksta į kultūros ministrų tarybos sesiją Briuselyje

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Simonas Kairys antradienį Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) kultūros ministrų tarybos sesijoje.

ES valstybių narių kultūros ministrai diskutuos apie paramą Ukrainos kultūros sektoriui, įskaitant paveldą.

Taryboje bus tvirtinamas 2023–2026 metų darbo planas kultūros srityje, jame skiriamas dėmesys ir Ukrainos kultūros paveldo apsaugai.

„Lietuvai taip pat svarbūs plane numatyti veiksmai dėl kultūros ir sveikatos sąveikos, bibliotekų vaidmens stiprinimo, kultūros ir kūrybos sektorių skaitmeninės transformacijos, kultūros statistikos“, – teigiama Kultūros ministerijos pranešime.

Sesijoje bus pristatyta ir pažangos ataskaita dėl rengiamo Europos žiniasklaidos laisvės akto.

Baltijos šalių ir Lenkijos kultūros ministrai ketina paskelbti raginimą Europos Komisijai bei valstybėms narėms imtis efektyvesnių priemonių siekiant užtikrinti, kad Rusijos karo propaganda nebūtų skleidžiama ES šalių jurisdikcijoje esančiais satelitais.

S. Kairys Briuselyje taip pat susitiks su Europos Komisijos vicepirmininke Vera Jourova ir Estijos kultūros ministre Piret Hartman. Per susitikimus bus aptariami klausimai, susiję su parama Ukrainai, ES sankcijų įgyvendinimu, Europos žiniasklaidos laisvės aktu, istorine atmintimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galima

galima portretas
priešKalėdinį baliuką ir sesija pavadint ..................kultūringai

Marius

Marius  portretas
Dar vuenas turistas uz musu pinigus

Anonimas

Anonimas portretas
vaivorikštinis ministras
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių