Quantcast

S. Kairys: dėl išmokų tvarkos savivaldoje atsakomybę reikia prisiimti visiems politikams

Paviešinus kultūros ministro Simono Kairio išlaidų dirbant Kauno taryboje ataskaitas, jis sako, kad dėl savivaldoje galiojančios tvarkos atsakomybę reikia prisiimti visiems politikams.

„Akivaizdu, kad čia tenka mums visiems prisiimti atsakomybę, kad visi suprasdami, kaip iš tikrųjų paprastai galima tą problemą imti ir išspręsti, tiesiog susitvarkant reglamentą, įteisinant tas išmokas. Tas nebuvo padaryta tiek pačių tarybos narių, tiek Seimo narių“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė S. Kairys.

Trečiadienį paviešintose S. Kairio ataskaitose matyti, kad jam dirbant Kauno taryboje išlaidos siekė daugiau kaip 35 tūkst. eurų. Jis taryboje dirbo šešerius su puse metų.

S. Kairys kalbėjo manantis, kad Kauno savivaldybė selektyviai pateikia tuometinių tarybos narių ataskaitas.

„Kažkaip selektyviai, kai ministrų reikia ataskaitas teikti, pateikia, kai prašoma visų tarybos narių, yra nepateikiama, o fokusas juk yra į praėjusią kadenciją“, – kalbėjo jis.

Kažkaip selektyviai, kai ministrų reikia ataskaitas teikti, pateikia, kai prašoma visų tarybos narių, yra nepateikiama, o fokusas juk yra į praėjusią kadenciją.

S. Kairys pridūrė, kad situacija dėl išmokų dydžių yra išsikreipta.

„Aš pats puikiai atsimenu tuos 2011 metus, kai pradėjau dirbti, tai buvo ta išmoka 300 eurų. Per visą laikotarpį mano išmoka siekė 300-500 eurų, ne daugiau, ir tada staiga augo ekonomika, mano žiniomis, dabar berods tūkstantis eurų yra ta išmoka“, – kalbėjo ministras.

„Mano atveju mes kalbam apie du ar net tris kartus mažesnes išmokas nei yra šiandien“, – sakė jis.

Pagal šiuo metu galiojantį Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybių tarybų nariai atlyginimo negauna, tačiau jiems atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas.

Taip pat savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka apmokėti su veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos ir kitoms išlaidoms. Ji gali būti skiriama kas mėnesį ir už ją turi būti atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per tris mėnesius.

Pasak ministro, dėl paviešintų ataskaitų kalbėtasi ir su premjere Ingrida Šimonyte, ir Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Visgi aš manau, kad aš nedariau tokių dalykų kaip kito žmogaus kažkokios banko kortelės, neaiškūs čekiai, nesinuomojau automobilio iš kažkokios įmonės, kuri priklauso man“, – kalbėjo S. Kairys.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje taip pat nagrinėjamos švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės, finansų ministrės Gintarės Skaistės išlaidos.

Praėjusią savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas viešino, kad J. Šiugždinienės išlaidos jai daugiau nei pusantrų metų 2019-aisiais - 2020-aisiais dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare siekė 13,8 tūkst. eurų. Tuo metu G. Skaistės išlaidos siekė daugiau kaip 20 tūkst. eurų, ji taryboje dirbo ketverius metus.

Teisėsauga atlieka tiek viešojo intereso gynimo, tiek ikiteisminius tyrimus dėl tarybos narių išlaidų dalyje savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vis

Vis portretas
Dar ministras? Negirdėjai, kà prezidentas sakė - lauk iš vakarėlio. Du jau išsikvietė taksi. Už savus

Jezusmarija !!!!

Jezusmarija !!!!  portretas
Tai ir pradėkite pone ministre Kairy nuo savęs . Parodykite koks esate atsakingas - garbingas ministras ar tik liežuviu pamalti yra atsakomybė ?

Liutkus

Liutkus portretas
Prisiimti atsakomybės nepakanka ,nera pagrindziamu dokumentų turi gražinti pinigus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių