Quantcast

S. Jakeliūnas: nedalyvausiu ECB posėdyje, kol R. Kuodis skleis tokią leksiką

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Stasys Jakeliūnas Eltai teigė nedalyvausiąs Europos centrinio banko (ECB) valdančiosios tarybos posėdyje birželio pradžioje dėl Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko pavaduotojo Raimondo Kuodžio elgesio.

„Ne, nedalyvausiu. Vakar (ketvirtadienį. - ELTA) parašiau, kad negaliu dalyvauti, kol valdybos pirmininko pavaduotojas (R. Kuodis. - ELTA) užsiima tokios leksikos skleidimu, kuri nepriimtina jokiai institucijai, ypač centriniam bankui“, - Eltai sakė S. Jakeliūnas.

ECB valdančiosios tarybos posėdis Vilniuje vyks birželio 5-6 dienomis.

Posėdyje bus įvertinti naujausi duomenys apie euro zonos ekonomikos būklę bei pateiktos atnaujintos ECB makroekonominės prognozės.

Kaip ELTA jau rašė, Seimas plenariniame posėdyje antradienį nepritarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio teikiamai rezoliucijai dėl nepasitikėjimo LB valdybos pirmininku Vitu Vasiliausku.

Už rezoliuciją antradienį balsavo 47 Seimo nariai, prieš - 51, susilaikė - 1.

Rezoliucijoje buvo teigiama, kad V. Vasiliauskas diskreditavo centrinį banką ir vengė bendradarbiauti su parlamentinį tyrimą atliekančiu BFK, veikiančiu laikinosios komisijos teisėmis, ir galimai sąmoningai neteikė BFK visos LB turimos informacijos apie VILIBOR indekso pokyčių krizės laikotarpiu priežastis bei aplinkybes ir šių pokyčių įtaką gyventojų palūkanų išlaidoms, taip apsunkindamas BFK vykdomą tyrimą bei BFK pristatydamas iškreiptą ir tikrovės neatitinkantį vaizdą apie 2009-2010 metų krizę Lietuvoje.

Pasak BFK pirmininko S. Jakeliūno, bendradarbiavimas su LB yra gana sudėtingas.

Rezoliucijos rengėjų nuomone, savo žodžiais ir veiksmais V. Vasiliauskas siekė nuteikti LB tarnautojus neigiamai vertinti BFK atliekamą tyrimą, taip pat pažeidė esminius LB taikomame etikos kodekse įtvirtintus pagarbos žmogui ir valstybei, viešumo, padorumo principus bei menkino Seimo vykdomą veiklą, ją apibūdindamas kaip „beprasmiškiausią darbą“, „marodieriavimą“ ir „santykius su lavonais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

justus

justus portretas
Gerai, kad nedalyvaus užsispyręs debilasJakeliūnas nes pridarys gėdos.

SLYKSTU,

SLYKSTU, portretas
P.JAKELIUNAI,PLACIAU PASIDOMEKIT KA DARE SEIMO NARIAI,KAIP ATSIIMINEJO PINIGUS PO DARBO VALANDU,JUK YRA TO METO TRANSLIACIJOS IRASAS SU DEGUTIENEjEI YRA VIENAS TAI GALI BUTI IR DAUGIAU VISOKIU ISSIDARINEJIMU.jUK VISI ZINOM,KAIP PADEJUSIEJI MELYNAJAI PONIAI ATEITI I PREZIDENTURA JI LIEKA DEKINGA..VISI SUDARBINAMI I JOS PASKIRTAS VIETAS.AISKU IR CB STORASISI PONAS TAIP PAT ZINO,KAS JI PALAIKYS.I SEIMO NUOMONE,JAM NUSISPJAUT.DIDZIOJI TAUTOS DALIS JUS PALAIKO IR MATO,KAS YRA ISTIKRUJU SU LIETUVOS BANKAIS- TAI SVENTA NELIECIAMA KARVE,KURI NEVERTINA ZMONIU LAUKIANCIU PAS JUOS SU REIKALAIS,UZ MAZIAUSIA RANKOS KRUSTELEJIMA -BAISUS MOKESCIAI,O PALUKANU UZ LAIKOMUS INDELIUS TAI SKATIKAI..

...

... portretas
Tai kažkoks viršvalstybinis dalinys spjauna į Tautos (suvereno!) teisėtą atstovą?..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių