Quantcast

S. Gentvilas: Žuvinto rezervate bus ribojama žvejyba ir medžioklė

Naujasis aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako jau pateikęs derinimui naujus, sugriežtintus Žuvinto biosferos rezervato nuostatus, jie gali būti priimti dar šiais metais.

„Aš vakar jau pasirašiau naujų Žuvinto nuostatų redakciją, išsiuntinėjau institucijų derinimui. Nereikėjo savaitės, pirmą oficialią darbo dieną tai padarėme“, – antradienį LRT radijui sakė ministras.

Pasak jo, nuostatose visais metų laikais apribojama žvejyba rezervate, plaukiojimas valtimis. Taip pat paraleliai siekiama pakeisti medžioklės taisykles, siekiant apriboti paukščių medžioklę.

Pasak S. Gentvilo, pakeitimai dėl paukščių medžioklės aktualūs ne tik Žuvinte, bet visoje Lietuvoje.

„Dėl paukščių medžioklės, aš manau, kad reikėtų žymiai plačiau pasižiūrėti, ją stipriai riboti visoje Lietuvoje, nes čia yra platesnis klausimas. Bet tai yra artimiausios diskusijos klausimas – žymiai plačiau uždrausti paukščių medžioklę Lietuvoje“, – sakė jis.

Dėl paukščių medžioklės, aš manau, kad reikėtų žymiai plačiau pasižiūrėti, ją stipriai riboti visoje Lietuvoje.

Kalbėdamas apie Žuvinto rezervato nuostatus, jis sakė, kad suinteresuotos šalys turi penkias dienas sureaguoti į pateiktą naują jų redakciją, tikimasi, kad galutinį pakeitimą pavyktų priimti dar šiemet.

„Aš manau, jeigu vyks intensyviai Vyriausybės posėdžiai, galima tikėtis, kad ties Naujais metais būtų patvirtinti nauji Žuvinto nuostatai“, – sakė S. Gentvilas.

Kadenciją baigusi Vyriausybė liepą sukėlė aplinkosaugininkų nepasitenkinimą patvirtindama naujus Žuvinto biosferos rezervato nuostatus.

Pakeitimais suteikta daugiau teisių rezervato teritorijoje uogauti, grybauti ir žvejoti. Sprendimu leista žvejoti nebe penkių, o keturiolikos aplinkinių kaimų gyventojams.

Aplinkosaugininkai pasipiktino nuostatuose pakeistu medžioklės rezervate reguliavimu. Aplinkos ministerija rudenį žadėjo panaikinti nuostatuose esančias dviprasmybes.

Žuvinto biosferos rezervatas yra seniausia Lietuvos saugoma teritorija, įsteigta 1937 metais. Tai vienintelė Lietuvos teritorija, priklausanti UNESCO pasauliniam biosferos rezervatų tinklui, dalis rezervato saugoma kaip Ramsaro konvencijos („Konvencija dėl tarptautinės reikšmės šlapžemių, ypač vandens paukščių buveinių“) teritorija, visas biosferos rezervatas yra Europos Sąjungos vertingiausių gamtinių teritorijų tinklo „Natura 2000“ dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tęsiasi

Tęsiasi  portretas
Gentvilo mentalitetas niekuo nesiskiria nuo valstiečių. Drausti, bausti, pinigus plauti.

Anonimas

Anonimas portretas
Ponas Gentvilai, raskit progą ir galimybę savo gimtojo miesto žmonėms pasakyti- kaip bausite nuodytojus iš uosto. Ar darysite ką? Gyvenu Kanto gatvėje, jau nebežinome, kur dingti. Prieš dvi dienas nusivaliau langus- šiandien ir vėl ant valomojo skuduro juoda košė. Ar ir jūs , kaip tas lanko riteris nieko tuo klausimu nedarysite. Parašykit, mes norime žinoti.

Jo jo

Jo jo portretas
paribokim.Keliems metams. O paskui bus kaip visada. Paskui bus kaip su senamiečio architektūriniu Paveldu - išnyks pats. Svarbu paskui brakonierius lakstyt, veiklą imituot, o ne kenkėjais (verslo įmonėmis, teršėjais )užsiimt
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių