Quantcast

Rusijos URM sako, kad neturi informacijos apie šnipų mainus su Lietuva

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė ketvirtadienį pareiškė, kad neturi informacijos apie galimus šnipų mainus su Lietuva ir Norvegija.

„Neturiu jokios informacijos šia tema. Visa tai man panašu į kažkokias insinuacijas“, – žurnalistams Maskvoje sakė ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Šiandien neturiu jokių konkrečių duomenų, kuriais galėčiau su jumis pasidalinti“, – pridūrė ji.

Informuoti šaltiniai BNS anksčiau patvirtino, kad Lietuva ir Rusija susitarė apsikeisti dėl šnipinėjimo nuteistais asmenimis.

Neturiu jokios informacijos šia tema. Visa tai man panašu į kažkokias insinuacijas.

Lietuva Rusijai turėtų perduoti prieš dvejus metus nuteistą Rusijos federalinės saugumo tarnybos agentą Nikojalų Filipčenko, o Rusija – 2016 metais nuteistus Lietuvos piliečius Jevgenijų Mataitį ir Aristidą Tamošaitį.

Į mainų susitarimą taip pat įtrauktas Rusijoje nuteistas Norvegijos pilietis ir dar vienas Rusijos pilietis, nurodė šaltiniai.

Prezidento Gitano Nausėdos vadovaujama Valstybės gynimo taryba dėl šnipų apsikeitimo apsisprendė praeitą savaitę, teigia šaltiniai.

Lietuvos pareigūnai Rusijos pilietį N. Filipčenką sulaikė 2015 metais pakeliui į Baltarusiją iš Karaliaučiaus srities.

2017 metų liepą Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad N. Filipčenka yra Rusijos FSB pareigūnais ir pripažino jį kaltu dėl šnipinėjimo. Anot teismo, jis naudojosi suklastotais dokumentais siekdamas nuslėpti tapatybę.

Lietuvos žvalgyba teigia, kad tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai dėl šnipinėjimo buvo sulaikytas kadrinis Rusijos saugumo tarnybos darbuotojas.

Teisėsauga buvo skelbusi, kad jis siekė užverbuoti Vadovybės apsaugos departamento pareigūnus įtaisyti pasiklausymo įrangą prezidentės Dalios Grybauskaitės kabinete ir rezidencijoje. Po teismo nuosprendžio šie duomenys nebuvo komentuojami.

2016 metų kovą Maskvos teismas Lietuvos pilietį Aristidą Tamošaitį nuteisė kalėti 12 metų, balandį Karaliaučiaus srities teismas dvigubą Lietuvos ir Rusijos pilietybę turinčiam Jevgenijui Mataičiui skyrė 13 metų nelaisvės. Maskva teigia, kad jiedu vykdė Lietuvos karinės žvalgybos užduotis. Lietuvos pareigūnai ryšio su šiais asmenimis niekada nekomentavo.


Šiame straipsnyje: RusijaRusijos URMšnipų mainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
RUSAI ELGIASI DIPLOMATIŠKIAU NEI MŪSŲ , NEPLIURPIA KAIP BOBOS .

rusu snipai lietuvoje --lietuviai

rusu  snipai  lietuvoje --lietuviai portretas
o rusu snipai lietuvoj rusai..kuriems velniams rusai keis rusu snipa y lietuviu snipa

lietuva dar neprigaude tiek snipu pas

lietuva  dar  neprigaude tiek  snipu  pas portretas
save ,kad galetu keistis snipais su rusija ....kada prigaudys --pranes zacharovai....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių