Quantcast

Rusijos URM: kratos rusakalbėse mokyklose – Šaltojo karo laikų raganų medžioklė

  • Teksto dydis:

Kratos Lietuvos rusakalbėse mokyklose primena Šaltojo karo laikų raganų medžioklę, pareiškė Rusijos Užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas Aleksandras Lukaševičius.

„Akivaizdu, kad dabartinis priešų ieškojimas rusakalbėse mokyklose yra politinė kampanija ir apskritai tokie veiksmai sunkiai gali būti paaiškinti kitaip nei Šaltojo karo laikų raganų medžiokle“, - trečiadienį naujienų agentūra „Interfax“ citavo A.Lukaševičių.

Jo teigimu, mokyklose vykdytos kratos yra „bjaurios“.

„Tai vaizdinga pamoka apie laisvę ir demokratiją jauniems rusiškai kalbantiems lietuviams, kurie „išdrįso“ aplankyti Rusiją ir kitas Nepriklausomų valstybių sandraugos šalis tam, kad dalyvautų tarptautinėse jaunimo programose“, - teigė A.Lukaševičius.

Šiuo metu teisėsauga atlieka tyrimą aiškinantis Sofijos Kovalevskajos mokyklos bei Vasilijaus Kačalovo gimnazijos moksleivių vežimo į Rusijos organizuotas sukarintas stovyklas aplinkybes. Praėjusią savaitę abiejose ugdymo įstaigose atliktos kratos.

Generalinės prokuratūros atstovai informavo, kad kratos atliktos ir fizinių asmenų gyvenamosiose vietose.

Kaip skelbta, Generalinė prokuratūra spalį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką. Pagal Lietuvos įstatymus, ši veika priskiriama prie sunkių nusikaltimų, už tai gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tuomet teigta, kad tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti Vilniaus miesto tautinių mažumų mokyklos moksleivių dalyvavimo Rusijoje rengiamose sukarintose stovyklose „Sojuz“ aplinkybes.

Tyrimas pradėtas susipažinus su viešojoje erdvėje skelbta informacija, išnagrinėjus Seimo nario Manto Adomėno prašymą, įvertinus jame pateiktus faktus ir gavus papildomus duomenis.

Naujienų portalas 15min.lt paskelbė, kad Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos ir Vasilijaus Kačalovo gimnazijos moksleiviai nuolat vežami į rusų organizuotas sukarintas stovyklas.

Savivaldybė, vertindama šią informaciją, atliko tyrimą, tačiau nustatė, kad abiejų mokyklų vadovės nėra atsakingos už moksleivių išvykas į Rusijos organizuojamas stovyklas, nes jų ten nedelegavo - moksleiviai vyko atostogų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiki

kiki portretas
saltojo karo metodai? lietuva ir valdo TSRS buve agentai...

visiškai nesvarbu

visiškai nesvarbu portretas
ar atostogų, ar kitu metu tie rusakalbiai vyko mokytis karinių veiksmų prieš Lietuvą. Tai labai apgalvotas ir gudrus planas, ir nėra ko tuos mokinius vadinti lietuviais. Jokie tai ne lietuviai, tai rusakalbiai, gyvenantys Lietuvoje, kurioje su tam tikromis užduotimis pasiliko jų tėvai ir seneliai. kas norėjo grįžo į tėvynę, kažkodėl dalis ruskių pasiliko ir dabar ugdo planus, kaip Lietuvai pakenkti.

ne amabasadoriaus

ne amabasadoriaus portretas
o tuo labiau ruskio, reikalas, kokie teisėsaugos veiksmai atliekami Lietuvos respublikos mokyklose. Įrodyta, kad rusakalbiai jaunuoliai buvo apmokomai rusų valstybinėse karinėse stovyklose, ruošiami pasalūniškam karui prieš lietuvius, todėl kratos yra teisėtos ir dar jų reikia daugiau. Ir bus daugiau. Gėda mokytojams ir tėvams, gyvenantiems Lietuvoje, ėdantiems mūsų maistą, gaunantiems visas prievoles, kaip ir lietuviai, ir vis tiek ruošiantiems pasalūnišką kovą prieš Lietuvą. Varykit pas putiną, ir kuo greičiau, nes tik rusija yra jūsų tėvynė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių