Quantcast

Rusijos URM kaltina Lietuvą destabilizuojant situaciją Baltarusijoje

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį apkaltino Lietuvą, kad ji destabilizuoja padėtį Baltarusijoje ir kišasi į šios šalies vidaus reikalus.

Ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova atkreipė dėmesį, kad Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Aliaksandrą Lukašenką pavadino buvusiu prezidentu.

Ji taip pat pažymėjo, kad Lietuva priėmė opozicijos kandidatę Sviatlaną Cichanouskają ir, anot M. Zacharovos, suorganizavo jos susitikimus Lietuvoje su JAV bei ES atstovais.

„Tokie žingsniai, kuriuos Lietuvos politinės intrigos meistrai bando užmaskuoti kaip norą „padėti“ baltarusiams, iš tiesų tik destabilizuoja situaciją. Užuot leidęs, kad krizę išspręstų patys Baltarusijos žmonės, Lietuvos diplomatijos vadovas atvirai spaudžia baltarusius priimti jo akimis „teisingą“ sprendimą“, – pareiškė Rusijos diplomatė.

Lietuvos vadovai ragina tarptautinę bendruomenę siekti, kad Baltarusijoje būtų surengti sąžiningi prezidento rinkimai ir ragina griežtai pasmerkti Baltarusijos valdžios represijas. Lietuva taip pat inicijavo ES fondą nuo represijų nukentėjusiems baltarusiams.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
O aš pasižiūriu belarus 24 ir galvoje netelpa ,ar tas Lukašenka išprotėjo ,per šį penkmetį pastatyti 90 darželių,pristatyti tūkstančius kvadratnių metrų gyvenamo ploto gyventojams padvygubinti popiriaus gamybą ,susitarė su Rusija del naftos ,dujų tiekimo ,normaliomis kainomis pakelti darbo užmokesti ,kažkur iė fantazijos ribų ,reikia žiūrėti belarus24,

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Kremliaus kanalizacinė dezinformacija skirta tiems , kurie vietoj galvų nešioja unitazus .

Demokratinese salyse opozicija yra "prie ko"

Demokratinese salyse opozicija yra "prie ko" portretas
O totalitarinese ir autoritarinese diktaturose opozicija visada "destabilizuoja", savaime suprantama. Paprasta.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių