Quantcast

Rusijos renginį JT Lietuva įvertino kaip „eilinę pastangą skleisti melagingą naratyvą“

  • Teksto dydis:

Rusijos organizuojamą neformalų susitikimą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos Arria formate „tautinių mažumų situacijos ir nacizmo šlovinimo Baltijos ir Juodosios jūros regione“ tema Lietuva vertina „kaip eilinę pastangą skleisti melagingą naratyvą apie kaimynines šalis“, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Norime aiškiai pasakyti, kad Lietuva ir mūsų partneriai matome bei suprantame, ką Rusija daro ir ko ji siekia. Tenka apgailestauti, kad Rusija skleidžia tikrovės neatitinkančias interpretacijas apie žmogaus teisių situaciją Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse, tačiau tai niekaip nesumažina mūsų pasiryžimo siekti visuotinio žmogaus teisių užtikrinimo“, – sako užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas.

Pasak viceministro, minimu renginiu Niujorke trečiadienį „Rusija naudojasi visais įmanomais formatais dėmesiui nuo blogėjančios žmogaus teisių situacijos Rusijoje ir karinio eskalavimo prie Ukrainos sienų nukreipti“.

Užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė, kad „pasikartojantys Rusijos bandymai manipuliuoti JT Saugumo Tarybos formatais dezinformacijos tikslais pasmerkti bendraminčių JT Saugumo Tarybos narių ir Europos Sąjungos valstybių narių bei kitų šalių pareiškime“. Prie jo prisijungė ir Lietuva.

Pranešime taip pat teigiama, kad Rusijoje nesiliauja išraiškos laisvės ribojimai, represijos prieš nepriklausomą žiniasklaidą ir žurnalistus, žmogaus teisių gynėjus, nevyriausybines organizacijas. Žmogaus teisių organizacijos „Memorial“ duomenimis šiuo metu Rusijoje yra 426 politiniai kaliniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vat Rusija

Vat  Rusija  portretas
nebijo tiesa sakyti. USA ir ju skalikai - visiški melagiai ir bailiai...

URM --propogandonas

URM --propogandonas  portretas
pragydo....net slykstu klausyt ... pats sika --ir pats eda ...

MANTAI,

MANTAI, portretas
Ar ne per aukštai paėmei - balso stygas sugadinsi. Šiandien jau ir ežiukui aišku, kad Lietuva tik tam ir naudojama naudojama, kad skleistų MELAGIENĄ. Bent nepudruok smegenys Lietuvos piliečiams.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių