Quantcast

Rusijos išdavyste įtariamas J. Mataitis lieka už grotų

  • Teksto dydis:

Maskvos Lefortovo teismas dviem mėnesiams pratęsė valstybės išdavyste įtariamo Lietuvos ir Rusijos piliečio Jevgenijaus Mataičio suėmimą, pranešė Rusijos žiniasklaida.

Areštinėje jis liks mažiausiai iki gruodžio 24 d., antradienį rašo Rusijos naujienų agentūra „RAPSI“.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) skelbė, kad J.Mataitis, „vykdydamas Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Lietuvos krašto apsaugos ministerijos užduotis (...), rinko karinius duomenis apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas, jų patekimas į užsienį padarytų rimtą valstybės gynybiniams pajėgumams“.

Nuolat Lietuvoje gyvenantis 1977 m. gimęs J.Mataitis buvo sulaikytas birželio 24 dieną Rusijoje, Karaliaučiaus srities Sovetsko mieste.

Gegužės 19 d.Maskvoje Rusijos FSB taip pat sulaikė Lietuvos pilietį Aristidą Tamošaitį. Tuomet pranešta, kad lietuvis sulaikytas su įrodymais, kai esą gavo slaptos informacijos iš Rusijos piliečio. Teigta, kad A.Tamošaitis neva prisipažino dirbantis Antrajame operatyvinių tarnybų departamente.

A.Tamošaitis buvo suimtas praėjus trims savaitėms, kai Lietuvoje buvo sulaikytas šnipinėjimu FSB įtariamas Rusijos pilietis.

Lietuvos krašto apsaugos ministerija nekomentuoja nei J.Mataičio, nei A.Tamošaičio sulaikymo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių