Quantcast

Oficialu: Rusijos ir Baltarusijos piliečiai Lietuvoje negalės turėti ginklų

Seimas ketvirtadienį uždraudė Lietuvoje nuolat gyvenantiems Rusijos ir Baltarusijos piliečiams turėti ginklų.

Už įstatymo pataisas balsavo 112 parlamentarų, prieš buvo vienas, susilaikė 13.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Lauryno Kasčiūno iniciatyva į Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą įrašyta, kad ginklus Lietuvoje gali įsigyti ir turėti nuolatiniai gyventojai, išskyrus Lietuvos pilietybės neturinčius Rusijos, Baltarusijos piliečius.

„Būsime stipresni ir saugesni“, – ketvirtadienį BNS sakė politikas.

Anot jo, ši pataisa leis užkardyti bet kokias galimybes formuotis priešiškoms valstybėms palankioms diversinėms grupėms ir jų veiklai.

Pagal įstatymą, tie, kas jau turi tokių ginklų, įstatymui pradėjus galioti per metus privalėtų jų atsisakyti – parduoti, perdaryti ar perduoti policijos įstaigai, o jiems išduoti leidimai laikyti ginklus ar leidimai nešiotis ginklus būtų panaikinami. To nepadarius ginklai būtų konfiskuoti.

NSGK duomenims, šiuo metu Lietuvoje gyvena 294 Rusijos ir 46 Baltarusijos piliečiai, turintys leidimus laikyti ar leidimus nešiotis ginklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai

Gerai portretas
Nors tiek sugebėjo ,vatas nugesinti.

NE TEN SLIEKŲ IEŠKOTE

NE TEN SLIEKŲ IEŠKOTE portretas
Lietuva, kaip ir visa Europos sąjunga, kenčia ir toliau kentės nuo Ukrainos nacių, kurių jau neturi kur dėti visa Europos sąjunga. Lietuviai Lietuvoje greitai sudarys MAŽUMĄ...

tai

tai portretas
kad saviem neduod jei ne kgb istas tai ni svoji ,,,,,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių