Quantcast

Rusijos ambasada: nuosprendis Medininkų byloje – parodomasis ir politizuotas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis Medininkų byloje, kai trys Rusijos piliečiai už akių nuteisti kalėti iki gyvos galvos, yra parodomasis ir politizuotas, teigia Rusijos ambasada Lietuvoje.

„Manome, kad šis teismo sprendimas yra aiškiai politizuoto proceso atspindys, jo tikslas, akivaizdu, buvo ne kruopštus įvykio ištyrimas, o parodomasis nuosprendis bet kokia kaina“, – rašoma oficialiame Rusijos ambasados komentare.

„Keista, kad tokie nuosprendžiai, paremti abejotinais įrodymais, skelbiami šalyje, save pozicionuojančioje kaip pavyzdinga teisinė valstybė“, – teigiama jame.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį kaltais dėl Medininkų pasienio kontrolės poste 1991 metais įvykdytų Lietuvos pareigūnų žudynių pripažino tris buvusius omonininkus, Rusijos piliečius Andrejų Laktionovą, Česlavą Mlyniką ir Aleksandrą Ryžovą. Jie nuteisti kalėti iki gyvos galvos. Kadangi Rusija šioje byloje nebendradarbiauja su Lietuva, nuosprendis paskelbtas už akių. Teisiamuosius gynė Lietuvos valstybės skirti gynėjai.

Anksčiau dėl žudynių Medininkų pasienio poste iki gyvos galvos nuteistas Rusijos pilietis Konstantinas Michailovas (buvęs Nikulinas). Jis buvo sulaikytas Latvijoje ir perduotas Lietuvai.

Rusijos ambasada tuo pačiu pareiškė nuogąstaujanti dėl jo sveikatos, kuri esą rimtai pablogėjo, nuteistajam esą būtina medicinos pagalba.

„Raginame Lietuvos valdžią peržiūrėti nuosprendį K.Nikulinui vardant humanizmo“, – rašoma ambasados pareiškime.

1991-ųjų liepos 31 dieną Medininkuose buvo nužudyti Mindaugas Balavakas, Algimantas Juozakas, Juozas Janonis, Algirdas Kazlauskas, Stanislovas Orlavičius, Antanas Musteikis ir Ričardas Rabavičius. Gyvas liko tik sunkiai sužeistas muitininkas Tomas Šernas. Nusikaltimo metu iššauta ne mažiau 16 šūvių, naudoti savadarbiai ginklų slopintuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Ačiū Dievui.

pasakysiu

pasakysiu portretas
trumpai kad konstitucinis teismas tik taip vadinasi o kas liecia istatymus tai juos ar nevykdo ar /kazkieno/ nurodymu apeinami. Dabar paimk bet kuria valstybe irjei kita valstybe nesilaiko tarptautiniu isipareigojimu tai jos ir ambasados neprivaletu buti nes tai priestarauja Helsinkio sutarciai... o pas mus kas?..... juk taip nuolaidziaujama stipresniam bet neteisingam kaimynui ko neturetu buti tuo labiau kad esam nato nariai o gal dar abejojama koks jav prezidentas bus isrinktas uztat gaunasi politinis metymasis is desnes i kaire tuo labiau kad ir zmones skirtingi ir nera nieko pastovaus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių