Quantcast

Rinkimų savanoriai dar turi galimybę užsiregistruoti VRK

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), rengdamasi artėjantiems Seimo rinkimams, atsižvelgdama į kasdien besikeičiančią epidemiologinę situaciją ir siekdama užtikrinti saugų balsavimo procesą, kviečia pilietiškus žmones prisijungti prie rinkimų savanorių gretų. Savanorių gretos didėja, todėl VRK registraciją nusprendė pratęsti.

Kaip praneša VRK, rinkimų savanorių pagalba reikalinga padėti rinkimų komisijų nariams sureguliuoti rinkėjų srautus, nukreipti ir palydėti rinkėjus į balsavimo patalpas, padėti neįgaliems rinkėjams, dezinfekuoti dažnai liečiamus paviršius, vėdinti balsavimo patalpas ir atlikti kitus darbus, kurie tiesiogiai nėra susiję su balsavimo vykdymu tiek balsavimo iš anksto metu, tiek ir rinkimų dienomis.

Rinkimų savanorių darbą koordinuos tos rinkimų apylinkės, kurioje savanoris ateitų į pagalbą, rinkimų komisijos pirmininkas arba jo įgaliotas rinkimų komisijos narys.

Pilietiški žmonės, kurie nori prisidėti prie rinkimų savanorių gretų, kviečiami registruotis specialiai VRK sukurtoje internetinėje registracijos platformoje iki šių metų rugsėjo 30 d. darbo dienos pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip jau būna

Taip jau būna portretas
Kas dirbs ,o kas pinigus ims.

Anonimas

Anonimas portretas
Veltui niekas nedirba
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių