Quantcast

Rinkėjų aktyvumas šiek tiek mažesnis negu pirmajame rinkimų ture

Per keturias išankstinio balsavimo dienas antrajame Seimo rinkimų ture valią pareiškė 169 tūkst. 616 arba 7,34 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Per pirmąjį turą iš anksto balsavo truputį daugiau rinkėjų – 178 tūkst. 145 arba 7,39 proc. rinkėjų.

Tuo metu 2016 metais antrajame ture iš anksto balsavo 68 tūkst. 695 arba 2,88 proc,. rinkėjų, tačiau tuomet išankstinis balsavimas vyko dvi, o ne keturias dienas kaip dabar.

Per antrąjį turą aktyviausiai balsuoti ėjo Senamiesčio-Žvėryno apygardos Vilniuje ir Centro-Žaliakalnio apygardos Kaune gyventojai, iš anksto atitinkamai balsavo 14,19 proc. ir 12,70 proc. jų.

Pasyviausiai rinkimuose kol kas dalyvauja Panerių-Grigiškių ir Raudondvario apygardų rinkėjai, čia savo valią atitinkamai pareiškė 3,50 proc. ir 3,74 proc. balsavimo teisę turinčių piliečių.

Išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture vyko nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Raseiniuose buvo sudaryta galimybė atvykus automobiliu balsuoti mobiliajame punkte saviizoliacijoje esantiems rinkėjams.

Penktadienį prasidėjo balsavimas namuose.

Per antrąjį Seimo rinkimų turą renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose. Trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių