Quantcast

Rinkėjo kortelę atidavė kaimynui

Rinkėjų korteles dalijantys asmenys neturėtų kortelių atiduoti kaimynams, jei šeimininkų tuo metu nėra namuose, pažymi Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Tačiau, kaip rodo patirtis, būtent taip neretai nutinka.

„Grįžęs namo iš darbo sutikau kaimyną, kuris perdavė rinkėjų korteles mano šeimos nariams. Matyt, rinkėjų korteles dalijantis žmogus buvo atėjęs į namus dieną, manęs nerado, todėl atidavė korteles mano kaimynui. Tačiau ar taip nepažeidžiamas įstatymas, jog kortelės turi būti įteikiamos asmeniškai?“ – į portalą LRT.lt kreipėsi Kauno rajono gyventojas Vytautas.

Apie tai išgirdęs VRK pirmininkas Z. Vaigauskas aiškino, jog rinkėjų kortelė turi būti įteikiama asmeniškai arba paliekama namuose, o jei tuo metu nėra nieko iš šeimos narių, palikti raštą, jog kortelę reikia atvykti pasiimti apylinkės rinkimų komisijoje.

„Kaimynui nereikėjo perduoti kortelės, ypač jei kaimynas piktas ar žmonės tarpusavyje nesutaria. Tokie atvejai pasitaiko gana dažnai, bet būna visko: kartais kaimynai patys paima korteles, kartais žmonės prašo, kad perduotų kaimynui. Būna ir dėl to nepatenkintų“, – LRT.lt komentavo Z. Vaigauskas.

VRK pirmininkas pasakoja, jog rinkėjų korteles dalijantys asmenys susiduria su įvairiais sunkumais: neranda žmonių namuose, nes šie atostogauja, yra išvykę ar tiesiog neįsileidžia. „Yra siūlančių palikti tas korteles pašto dėžutėse, tačiau įstatymas liepia kortelę įteikti asmeniškai. [...] Jei matoma, kad žmogaus niekaip nesuras ir jam neįteiks korteles, laiptinėje reikia pakabinti skelbimą su reikalinga informacija, kur tą kortelę galima atsiimti“, – paaiškino Z. Vaigauskas.

Rinkėjo kortelę taip pat galima atsispausdinti Vyriausiosios rinkimų komisijos internetiniame puslapyje. Norėdami išsispausdinti rinkėjo kortelę, turite nurodyti (įrašyti) savo asmens kodą, vardą, pavardę (pagal pasą, asmens tapatybės kortelę), paso arba asmens tapatybės kortelės numerį.

Savivaldybių tarybų rinkimai įvyks kovo 1 dieną. Juose pirmą kartą merai bus renkami tiesiogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Daugumoje daugiabučiuose nėra sutarimo su bendrasavininkais,todėl skambinti neradus buto savininko į kitus butus ,neturėtų teisės.Kito buto savininkas neturi teises atidaryti laiptinės durų ,ne pas jį atėjusiam,nes neturi įgaliojimų tam.

STEPAS

STEPAS portretas
Na taip Su Zenononu taip ir reikia elgtis - Zenonas? prašom pateikti asmens tapatybės dokumentą. Štai Jūsų rinkėjo kortelė. Žmona, vaikai, tėvai yra? Ne? O notaro patvirtintus įgaliojimus turit? Tai kortelių jie turi ateiti į štabą.....Anksčiau toje kortelėje buvo rašomas ir asmens kodas, tai svetimam gal ir nereikėjo duoti. O dabar norint balsuoti reikalingas tik asmens dokumentas. Ta kortelė buvo nebuvo. Gal tik pačiai rinkiminei apylinkei lengviau dirbti.

kodėl ?

kodėl ? portretas
Kodėl keliamos problemos kur jų nereikia???Kad ti apsunkinti žmones.Atsiet,bėk kažkur ieškoti kvietimo///Tam yra pašto dėžutės.Ir kaimynui gi nesunku perduoti :) Man perdavė-pasakiau ačiū,ir visiems gerai :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių