Quantcast

Rinkėjai daugiausia balsų atidavė komitetams, iš partijų – konservatoriams

  • Teksto dydis:

Savivaldos rinkimuose balsuojant už kandidatų sąrašus daugiausiai balsų surinko visuomeniniai komitetai, o iš partijų didžiausią pasitikėjimą užsitikrino Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Tai rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiami išankstiniai balsavimo duomenys. Tiesa, pirmadienio rytą rezultatų dar nebuvo pateikusios trys iš 1970 rinkimų apylinkių, tad galutiniai duomenys gali nežymiai keistis.

Daugiamandatėje apygardoje sąrašus kėlusiems visuomeniniams rinkimų komitetams savo balsą patikėjo 26, 75 proc. visų rinkėjų.

Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) per rinkimus parėmė 16, 02 proc. rinkėjų. Panašus jų rezultatas buvo ir per 2015 metų rinkimus, apie 15 proc. balsų.

Už Lietuvos socialdemokratų partijos sąrašus balsavo 13,26 proc. rinkėjų. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) gavo 11,15 proc. balsų.

Parama socialdemokratams sumažėjo nuo 2015 metais buvusių 20 proc., o „valstiečiams“ priešingai, išaugo, jie per praėjusius rinkimus buvo surinkę 7 proc. balsų.

Liberalų sąjūdis šiemet gavo 5,9 proc. balsų – gerokai mažiau nei 2015-aisiais, kai partija buvo surinkusi apie 14 proc. balsų.

Darbo partija per šiuos rinkimus gavo 5,1 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga surinko 5,03 proc., o „Tvarka ir teisingumas“ – 2,95 proc. balsų. Nuo socialdemokratų atskilusi Lietuvos socialdemokratų darbo partija surinko 1,67 proc. balsų.

Darbo partija per praėjusius rinkimus surinko apie 9 proc. balsų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos koalicija su Rusų aljansu – 8 proc., , o „Tvarka ir teisingumas“ – 6 proc. rinkėjų paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siknaskyles gludumoj sedi

siknaskyles  gludumoj  sedi  portretas
konservatlyberastine ir socdemonu gaujos ......ir variugos prisidenge ,,,,komitetais,,,,

Nikas

Nikas portretas
Matyt kad mūsų rinkėjai protingi,jie daugiau balsavo už tuos kurie pensijas sumažino,o ne už tuos kurie padidino.

Pilietis

Pilietis portretas
Atgaivinti ,atsigaivinti konservatorių partiją galėtu tik tada, kaip partijoje neliktu Landzbergių .Manau tą turėjo seniai suprasti,juk nepriversite tautos šunaujos,runkelių ,balvonų kitaip galvoti apie juos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių