Quantcast

Valstybės gynimo taryba sutarė dėl kriterijų kreiptis į NATO dėl migrantų krizės

Valstybės gynimo taryba penktadienį sutarė dėl kriterijų kreiptis į NATO dėl kilusios įtampos Baltarusijos ir kaimyninių ES šalių pasienyje.

„Yra sutarti konkretūs kriterijai, kuriems esant būtų reikalinga papildoma pagalba kreipiantis į NATO aktyvuojant atskirus (...) straipsnius“, – žurnalistams po posėdžio sakė prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Darius Kuliešius.

Pasak jo, sutarta, kad dėl kreipimosi į NATO prieš tai būtų pasiektas visų šalies vadovų susitarimas.

Vis dėlto konkrečių kriterijų D. Kuliešius nekomentavo.

„Tiek kriterijai, tiek priemonės yra mūsų nacionalinio saugumo taktikos dalykas ir šiuo metu jų turinio nekomentuosime“, – kalbėjo prezidento Gitano Nausėdos patarėjas.

Tiek kriterijai, tiek priemonės yra mūsų nacionalinio saugumo taktikos dalykas ir šiuo metu jų turinio nekomentuosime.

Šalies vadovas prieš VGT posėdį lankėsi Jungtiniame situacijų centre Policijos departamente, kur su čia dirbančiais skirtingų institucijų atstovais aptarė pasiruošimą atremti grėsmes.

„Šiandien vertinimas yra toks, kad visi dirba labai profesionaliai, dirba ramiai, pozicijas turime tikrai geras, situaciją valdome. Žinome, kad institucijos yra pasiruošusios visiems galimiems scenarijams, ir esame pasirengę juos atremti“, – sakė D. Kuliešius.

Kelis mėnesius su Baltarusija besiribojančias ES šalis kamuojanti įtampa dėl neteisėtos migracijos vėl išaugo šią savaitę, pasienyje su Lenkija susitelkus keliems tūkstančiams migrantų ir daliai jų pabandžius prasiveržti pro sieną.

Baimindamasi panašaus scenarijaus, Lietuva šią savaitę įvedė nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija ir migrantų stovyklose.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys sako, kad suorganizuotu migrantų antplūdžiu Baltarusija keršija už jai įvestas sankcijas dėl susidorojimo su opozicija, ir vadina tai Aliaksandro Lukašenkos režimo hibridine ataka.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ir apsisikot tai kur tie milijonai

Nu ir apsisikot tai kur tie milijonai portretas
Kur skirete armijai daunu valdžia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių