Quantcast

Seimo rinkimai: fiksuojami galimi papirkinėjimai, rinkėjų pavėžėjimai

  • Teksto dydis:

Nuo 7 valandos ryto prasidėjusį antrojo Seimo rinkimų turo balsavimą stebi šimtai nepriklausomų „Baltųjų pirštinių“ stebėtojų. Per pirmąsias keturias balsavimo valandas aplankyta 90 rinkimų apylinkių ir sulaukta virš 20 rinkėjų pranešimų apie galimus pažeidimus. Stebėtojai jau penkis kartus kreipėsi į Lietuvos policiją dėl galimo rinkėjų papirkimo ir pavėžėjimo atvejų Vilniaus regione, sakoma „Baltųjų pirštinių“ pranešime.

Rinkimų stebėtojai apylinkėse pastebėjo netaisyklingai užplombuotų balsadėžių, ne visur rinkimų komisijų nariai naudoja asmens duomenų apsaugą užtikrinančius rinkėjų sąrašų antdėklus, rinkėjai ne po vieną eina į balsavimo kabinas, taip pat nemažai atvejų, kur apylinkėse neatsakingai dėvimos ar nedėvimos asmens apsaugos priemonės.

Stebėtojai renka informaciją, ar apylinkės yra pritaikytos fizinę negalią turintiems asmenims. Nepritaikytų apylinkių – bent ketvirtadalis, o detali informacija apie jas bus perduota Lietuvos negalios organizacijų forumui.

Piliečiai rinkimų savaitgalį praneša ir apie agitacijos draudimo pažeidimus. Užfiksuoti atvejai, kai dalijamasi politine reklama socialiniuose tinkluose. Išorinė politinė reklama, pakabinta iki agitacijos draudimo laikotarpio, gali likti ir jo metu – dažnai piliečiai nepagrįstai praneša apie didžiuosius lauko stendus, kurie gali kabėti ir rinkimų dieną.

„Baltųjų pirštinių“ atstovai ragina rinkėjus atsakingai dalyvauti balsavime – su savimi būtinai atsinešti asmens tapatybės dokumentą, apsauginę veido kaukę ir nuosavą rašiklį, rekomenduotina mėlyną gerai rašantį tušinuką. Pastebėjus galimus rinkimų pažeidimus, piliečiai kviečiami apie juos pranešti tinklalapyje www.baltosiospirstines.lt arba susisiekus telefono numeriu 863313177. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkim-ai

rinkim-ai portretas
Na štai, rinkėjai, matome krislą brolio (kad ir baltarusio) aky, o nepastebim rąsto savojoje...

Gausus balsavimas man kenkia!

Gausus balsavimas man kenkia! portretas
Žmonės, neateikite, kas PRIEŠ mane! Visi, kas už mane, jau pabalsavo (pats nuvežiau). Kadangi kiti neatėjo (nes nusivylę, todėl niekada nedalyvauja), tai MANO PERGALĖ bus 100-procentinė, nes gautų balsų procentas skaičiuojamas TIK nuo atėjusių, dalyvavusių skaičiaus! Jei šiandien GAUSIAI ateisite, ir biuletenius gadinsite, ar už kitą pabalsuosite, tai tuos 100% matysiu kaip savo ausis. Ar gal ir visai į Seimą nepateksiu. Gausus rinkėjų dalyvavimas - mano ir kitų iš mūsų chebros priešas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių