Quantcast

Remigijus ir Vida Ačai siekia įteisinti palei kelią pastatytą tvorą

Buvęs Raseinių savivaldybės administracijos direktorius Remigijus Ačas ir jo žmona, Seimo narė „valstietė“ Vida Ačienė siekia įteisinti valstybinėje žemėje pastatytą tvorą.

Šiaulių apygardos administracinis teismas nagrinėja sutuoktinių prašymą pratęsti jiems skirtą terminą tvorai išardyti.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Evelina Talalienė, Statybos inspekcija pernai spalį nurodė nugriauti valstybinėje žemėje, ties riba su keliu Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis, pastatytą 1,8 metro aukščio ir 225,5 metro ilgio metalinių segmentų tvorą arba pateikti tvoros statybą įteisinančius dokumentus.

Tai Ačai turėjo padaryti iki šių metų balandžio 9 dienos, vėliau terminas pratęstas iki liepos 9 dienos.

Skunde teismui sutuoktiniai teigia, jog teritorija, kuri yra aptverta tvora, faktiškai naudojosi nuo 1991 metų, o apsitvėrė ją eismo saugumo sumetimais prieš kelerius metus, siekdami, kad sodybos teritorijoje laikomi naminiai ir laukiniai gyvūnai neišbėgtų į kelio važiuojamąją dalį.

„R. Ačas kreipėsi į teismą prašydamas terminą pratęsti, kadangi jis yra įsitikinęs, jog prieš daug metų tikslinant sodybos ribas buvo padaryta klaida“, – informavo teismo atstovė.

Pasak R. Ačo, ginčo objektas yra ne tik tvora, bet ir prieš daug metų įrengtas įvažiavimo kelias į sodybą.

Pareiškėjų teigimu, patikslinus priklausančių žemės sklypų ribas ir nustačius, kad buvo padaryta matavimo klaida, statinys bus įteisintas, todėl termino nepratęsus būtų pažeistos jų teisės į nuosavybę.

Trečiuoju asmeniu byloje dalyvaujanti Statybos inspekcija BNS informavo, jog dėl pateikto prašymo nesutinka. Pasak jos, statytojui nenumatyta teisė dėl termino pratęsimo kreiptis į teismą ir atkreipė dėmesį, kad pareiškėjai įstatymų nustatyta tvarka ir terminais nurodymo neskundė.

„Manome, kad pareiškėjų prašymas pratęsti nurodymo įvykdymo terminą neatitinka teisės aktų nuostatų ir teismų formuojamos praktikos. Inspekcija, vykdydama statybos valstybinę priežiūrą ir surašiusi nurodymą statytojui, įgijo teisėtą bei pagrįstą lūkestį, jog neteisėtos statybos padariniai būtų pašalinti per kiek įmanoma trumpesnį terminą, todėl pareiškėjų patikslintas prašymas negali būti tenkinamas“, – teigia inspekcija.

Sprendimą šioje byloje teismas skelbs gruodžio 10 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
kaip valdžiagyvis,taip ĮSTATYMŲ PAŽEIDĖJAS,KURIEMS ĮSTATYMAI NEGALIOJA.CHA,CHA CHA......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių