Quantcast

Reitingai: populiariausi – konservatoriai ir valstiečiai, auga socdemai

  • Teksto dydis:

Lapkritį truputį pakilo opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) reitingas, tačiau juos ir toliau lenkia konservatoriai bei „valstiečiai“, rodo naujienų portalo delfi.lt užsakymu penktadienį skelbiama apklausa.

Jos duomenimis, lapkritį už opozicinę Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus buvo pasirengę balsuoti 19,9 proc. respondentų, spalį jų buvo 19 procentų.

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga sulaukė 16,2 proc. apklausos dalyvių paramos, spalį ji siekė 15,2 procento.

Praėjusį mėnesį labiausiai kilo Gintauto Palucko vadovaujamų socialdemokratų reitingas. Ši partija pakilo į trečią vietą. Spalį už ją ketino balsuoti 6,2 proc. apklaustųjų, lapkritį – 8,4 procento.

„Tvarkiečių“ palaikymas spalį siekė 9,2 proc., lapkritį – 8,1 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcijos reitingas spalį buvo 4,3 proc., lapkritį – 5 procentai.

Darbo partiją spalį palaikė 4,6 proc., lapkritį – 4,5 proc., Lietuvos centro partiją atitinkamai – 3,3 proc. ir 3,6 proc., Liberalų sąjūdį – 3,4 proc. ir 3,2 proc., socialdarbiečius – 3,5 proc. ir 2,7 proc. apklaustųjų.

Kad nebalsuos rinkimuose, tvirtino 13,7 proc. apklaustųjų, nežinojo arba neatsakė, už ką balsuotų, – 11,2 procento.

Lietuvos gyventojų apklausą lapkričio 19-30 dienomis dienomis atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“. Apklausti 1013 žmonių.

Tyrimo rezultatų paklaida sudaro 3,1 procento.


Šiame straipsnyje: partijosreitingai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Babunė

Babunė portretas
Ne tik reitingai kyla, bet ir narių skaičius. Net aš įsistojau, ir mano kaiminka pas juos pastojo. IR reitingai stojasi, ir daugėjo norinčių pas juos pastot. Va taip.

Vladimiras

Vladimiras portretas
Tikra nėsamone

Ausra

Ausra portretas
Konservatoriai? Su šituo isterišku nesubrendeliu Landsbergiu priešaky? Niekada gyvenime....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių